Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2014, 23:38 Інше
У Рівному поховали Сашка Білого
У Рівному поховали Сашка Білого

У Рівному сьогодні прощалися з Олександром Музичком. За різними підрахунками, провести в останню путь лідера Правого сектору в Західній Україні Сашка Білого зібралося кілька тисяч містян. На похорони приїхав і Дмитро Ярош. Поховали активіста поряд з могилами героїв Небесної сотні.

Церемонія прощання з Сашком Білим відбулася в Рівненському обласному драматичному театрі. В останню путь провести Музичка прийшли і прихильники, і ті, хто до його діяльності ставився неоднозначно. 

- Я не знаю його діяльності, ну по слухам - суперечлива, але коли держава діє бандитськими методами - це неприпустимо.

- Як це можна його боятися, воно настільки бідненьке за ту Україну тремтіло, його кожна клітиночка тіла.

- Він був справедливим, він завжди всім, хто до нього приходив по допомогу, він завжди допоможе, в нього була  мрія… от чого я плачу.. мати сім'ю, мати діток, каже, я вже старий, але треба трохи ще країну…тут щось зробити. 

Прощалися із загиблим кілька тисяч рівнян. На час ходи головну вулицю обласного центру перекрили. А тим часом Правий сектор оприлюднив відео з камери спостереження кав'ярні, де правоохоронці провели спецоперацію із затримання Сашка Білого. Версію міліції про те, що смертельні постріли в Музичка пролунали з його ж зброї, називають нісенітницею.

Роман Коваль, лідер Правого сектору в Рівненській області:

- Саша - досить сильний воїн і те, що вони говорять, це брехня. Саша спокійно міг протистояти кільком отим так званим працівникам Соколу. Я думаю, що він був в шоці після поранення, а по друге: як можна себе застрелити зв'язаними руками.

На похорони Музичка приїхали представники Правого сектору з усієї України. Був і лідер організації - Дмитро Ярош. З журналістами він не спілкувався, а в поховальній процесії йшов у щільному оточенні охоронців. Своєї родини в Сашка Білого не було. Сина втратили старенькі батьки.