Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2014, 23:02 Інше
Навчання столичних рятувальників
Навчання столичних рятувальників

Повені не буде, проте в Києві до неї готові. У столиці, хоча аномально тепла березнева погода й немає надзвичайної ситуації через підтоплення, з ним все-таки боролися.

Немає ані криги, ані снігу. В Києві вже майже тиждень аномально тепла погода та й наслідків зими цьогоріч не знайти. Тож великою води не буде, проте до неї готові.

Патрульна постова служба й ДАІвці імпровізовано сповіщають мешканців мегаполісу про можливу надзвичайну ситуацію й евакуацію через повінь. Усі сили цивільного захисту ладні прийти на допомогу.

Олександр Туманов, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Это очень важно, потому что систематические учения обеспечивают качественную работу подразделений, взаимодействие между подразделениями.

Водолази запевняють: під час повені доводиться працювати в посиленому режимі - з води рятують людей, тварин, техніку та цінні речі. Сьогодні ж лише таке. 

- Во время тренировочного спуска была найдены рыбацкие снасти, которые являются опасностью для ныряльщиков, дайверов, охотников и в теплое время обычных отдыхающих.

Та все ж сценарій можливої надзвичайної ситуації відпрацьовують. З середини Дніпра витягають чоловіка.

- Плавает в воде!

- Фиксируем, поднимаем и заносим в скорую помощь! 

Під час повені є ймовірність зараження води - запевняють надзвичайники. Хімічний аналіз готові зробити на місці в цій пересувній лабораторії. Таких на столицю - дві.

- Експрес-аналізи, відповідно до методік, робляться за 5 - 20 хвилин. За цей час можно встановити ступінь забрудення води та можливість її використання.

Нині всі підрозділи працюють у підвищеній бойовій готовності. Але налаштовані реагувати й за іншого розвитку подій. 

Сергій Рюмшин, керівник ГУ з надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації:

- Ми сьогодні першим питанням розглянули підготовку органів управління та сил цивільного захисту у разі введеня в Україні особливого періоду. Незважаючи на мирний час і особливий, відбувається все так же само, але режим інший, сили ті ж.