Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2014, 20:57 Інше
Кримські пенсіонери радіють пенсії в рублях
Кримські пенсіонери радіють пенсії в рублях

У Криму вже кілька днів офіційно в обігу дві валюти: українська гривня і російський рубль. Пенсії і заробітні плати вже нараховують лише у грошах федерації. Курс обміну: за 10 гривень дають 38 рублів.

З вівторка на півострові пенсіонери вишикувалися в довжелезні черги, аби отримати першу пенсію в рублях. Журналістів українських ЗМІ зустрічають агресивно. 

- Уходите, сейчас боевики вас. Перестаньте! Мы Россия, мы всю жизнь были россияне! И пошли вон отсюда!

Пенсію перерахували на рублі, але не індексували згідно з російськими нормами.

- Сейчас она не увеличилась, в этот месяц. Перечисления будут позже. А сейчас пока пересчитали то, что было в гривнах - умножили на 3,8, получили в рублях.

Жанна Олександрівна, мешканка м. Симферополя:

- Я получала 1415 в месяц. А сейчас я получила 5375 рублей. Ощущения замечательные, самое главное, что мы в России, что мы получаем русские деньги.

Отримавши гроші, пенсіонери поспішають по покупки. Але не всі крамниці й супермаркети готові до роботи в умовах двох валют. Десь немає цінників, десь не беруть рублів. А ось на базарі торгівці перелаштувалися швидко. Втім, кажуть - покупців з російськими грішми дуже мало.

Наталя, продавчиня:

- Как бы еще неудобно. Будем привыкать потихонечку.

- А как люди, активно идут?

- Пока нет, вы сегодня у нас второй покупатель в рублевых расценках.

Та черги нині і по пенсії, і на отримання російських паспортів. Люди переконані - як одержать жаданого документа - заживуть заможно.

Людмила Василівна, мешканка м. Симферополя:

- Очень прекрасное, великолепное настроение. Наконец-то мы там.