Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2014, 21:48 Інше
Біженці, спонсори, бомбосховища - прес-конференція нового очільника КМДА
Біженці, спонсори, бомбосховища - прес-конференція нового очільника КМДА

Про бомбосховища говорили й на першій масштабній зустрічі з журналістами нового керівника столичної держадміністрації.

Журналісти сходяться на першу велику прес-конференцію нового очільника Київської міськдержадміністрації Володимира Бондаренка. В залі велелюдно - миша не проскочить. У медійників накопилося багато питань, однак помічники голови КМДА одразу попереджають: журналісти можуть поставити лише по одному запитанню. Після вступного слова Бондаренко готовий відповідати. Всіх цікавить, що буде з біженцями, які приїхали з Криму до Києва. Де їх розселятимуть, куди телефонувати, скільки коштів на це вже виділено.

Володимир Бондаренко, голова Київської міської адміністрації:

- На Комарова їх приймуть, там буде все, їх розселять, дадуть всі необхідні засоби допомоги, не треба тут педалювать на те, що ви позвонили і вам хтось сказав: ви біженець чи ви хто. У нас є місць достатньо, приблизно 10 тисяч. Номер колцентру Комарова відомий, хай звонить і все буде нормально.

А ось щодо благоустрою міста Бондаренко каже, поки що неприпустимо витрачати гроші на ремонт середмістя Києва. Тому попросив бізнесменів долучитися до благоустрою столиці. Хтось уже пообіцяв подарувати люки, хтось - відремонтувати місцину біля стадіону.

Володимир Бондаренко, голова Київської міської адміністрації:

- Я звернувся до бізнесменів, чисто в таких контах ми пересікалися, і скажу, де це і ким було, хто дав яку згоду. Але хочу попросити звернутись до суспільстіва і до тих, хто хоче взяти участь у відтворенні Києва, у нас на території є понад тисячу обєктів Рината Ахметова, тому через газету, яка його прославляє, як інвестора, повідомте, що в Києві є проблеми.

У зв'язку з неспокійною ситуацією в країні очільник Києва вирішив звернути увагу на розташовані в місті бомбосховища. Щоправда, достатньо їх тільки в центрі столиці. Бо вже багато років цим питанням ніхто не опікувався. Тепер треба шукати гроші.

Володимир Бондаренко, голова Київської міської адміністрації:

- Ми сьогодні вивчаєм, куди й скільки виділити, куди що зробити, ну це не ви - що виділили на картоплю й молоко, й все на цьому закінчилося, це серйозні фінансування, які треба ще знайти. Нема нічого, як ви вважаєте, але є. Сказати сьогодні, кому куди бігти, буде дуже важко.

Насамкінець міський голова озвучив не дуже добру новину для всіх мешканців Троєщини. Вперше за довгі роки мешканцям житлового масиву сказали правду: будівництво обіцяного метро не просто відкладається, а його, найімовірніше, взагалі не буде. Заспокоюють - замість цього курсуватимуть трамваї.