Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2014, 20:33 Інше
Фінансовий ажіотаж на півострові
Фінансовий ажіотаж на півострові

Кілометрові черги по гроші. У Криму люди в паніці кинулися до банкоматів, аби зняти свої кревні з рахунків. Утім, більшість кас вже спустошені, а ті, що працюють, видають не більше, ніж по півтори тисячі гривень.

Ось такі нині ранки у кримців. Люди ще з ночі шикуються в довжелезні черги, аби зняти з рахунків свої гроші.

- Конечно, боюсь, но снять я их не могу. Вы понимаете, что есть нестабильность, непонятно, какая власть завтра будет, какая сегодня, белые приходят - грабят, красные приходят - грабят.

Люди в паніці, адже їх лякає невідомість завтрашнього дня. А ще більшість кримців нажахало нещодавнє розпорядження нелегітимного прем'єра автономії - Сергія Аксьонова, яке з'явилося в інтернеті. В документі йшлося, що з 12-го березня мешканці півострова не зможуть знімати депозитів, а банкомати видаватимуть не більше, ніж по 300 гривень на добу.

- Ажиотаж связан с обстановкой в стране, люди не знают, что будет завтра, будут ли банки работать наши украинские, будут ли они выдавать нам эти наши средства поэтому.

Згодом Аксьонов інформацію щодо фінансових обмежень спростував. І назвав документ провокацією. Проте, довжелезні черги до фінустанов не поменшали. Люди стверджують: нині можуть знімати з карток мінімальні суми. 

- Я могу снимать на данный момент сто долларов, счет у меня на тысячи долларов, мне надо ходить два месяца - три, я не считал, как это делать, я не знаю.

Водночас деякі фінустанови у Криму взагалі ошелешили своїх клієнтів. Люди прийшли під двері і побачили там ось такі дивні повідомлення: банк 17 березня не працюватиме, бо переходить на російські рублі.