Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2014, 20:40 Інше
Івано-Франківськ бойкотує російські товари
Івано-Франківськ бойкотує російські товари

Івано-Франківськ оголосив бойкот російським товарам. Зо три десятки крамниць припинили продаж цієї продукції. Чаї, алкоголь, побутову хімію, виготовлені на підприємствах північної сусідки, на невизначений час прибирають з полиць.

Горілка, чай, кондитерські вироби, побутова хімія. У чорному списку бойкотованих товарів - відомі російські марки. Прикарпатці кажуть - віддавати власні гривні бізнесові агресорів більше не хочуть.

Євген Маяк, мешканець м. Івано-Франківська:

- Треба, щоб наш товар був в наших магазинах, чисто український. Це так само ми платимо гроші для нашого товаровиробника.

Власники крамниць запевняють: суттєво прибутків не втратять, адже російської продукції на полицях було менше 10-ти відсотків. Мало того: якщо на їхньому місці з'являться українські товари, виграє передусім вітчизняний виробник.

Ростислав Кукурудз, власник мережі крамниць:

- Мета зрозуміла, мета - підтримати Україну. Такий досить банальний лозунг. Підтримуючи Україну, ми зробимо її міцнішою проти того агресивного наступу, який ведеться сьогодні на нашу державу.

Покупці переважно такої самої думки, щоправда, не всі.

- Кожен має вибір, кожен може вибрати, що хоче, думаю, що в цьому немає такої… такого кардинального рішення не потрібно.

До бойкоту російських товарів вдалися одразу три найбільші Івано-Франківські торговельні мережі, а це - зо три десятків крамниць. Товари вже прибрали з полиць і відвезли на склади. На невизначений термін.

Оксана Столярчук, виконавчий директор мережі крамниць:

- Відмовилися від прийомки будь-яких товарів російського виробництва, ми знімемо ті залишки, які маємо, подивимося, яка буде подальша ситуація, викинути ми не можемо, бо це все-таки наші гроші. Залишимо до кращих часів. Ми маємо досить свого, українського товару.