Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2014, 11:44 Інше
Надувна міць російської армії
Надувна міць російської армії

Росія виставила на загальний огляд в інтернеті свою гумову "міць". На знімках - весь спектр таємної зброї Федерації. Надувні танки, і літаки, і ракети. Кому і для чого потрібен цей "мілітаризований луна-парк" - у наступному сюжеті.

Гумовими муляжами Росія хоче ввести в оману супутники закордонних рjзвідок. Та й у надувного парку збройних сил є кілька вагомих переваг. По-перше - не так затратно. Замість танка за мільйони доларів можна показати його клона, в сотні разів дешевшого. Другий плюс "примарної зброї" - компактність і мобільність.

Юрій Степанов, керівник військової лабораторії:

- Вот на ваших глазах макет поднимается. Через полторы минуты вы увидите изделие в сборе, целое. Вот дополнительный топливный бак.

Британським фахівцям вдалося з'ясувати, що такі "іграшки" для збройних сил шиє компанія "РУСБАЛ". Працюють висококласні фахівці швацької справи.

Олена Купалева, швачка:

- Ну, во-первых, надо уметь разбираться в чертежах, во-вторых, должна быть сила, потому что изделия очень тяжелые.

Керівництво збройних сил Росії впевнене - такі муляжі істотно скорочують втрати особового складу й техніки. Щоправда, є один маленький мінус. Надувні танки трохи здуває вітер. І великий - у 21 столітті сучасна апаратура стеження без перешкод відрізняє надувного макета від реальної зброї.