Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 березня 2014, 21:10 Інше
Губернатор без паспорта
Губернатор без паспорта

Екс-губернатор без паспорта! Міжнародного документа в харківському аеропорту залишив Михайло Добкін. Міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков пояснює - бо злякався прикордонників. Адже колишньому посадовцеві загрожує відповідальність за сепаратистські заяви. Натомість Добкін запевняє - по паспорта планував повернутися пізніше. А силовики на нього тиснуть, бо має намір посісти президентське крісло.

- Хорошо. То есть, я сегодня в аэропорту свой паспорт не заберу. Правильно?

Півтори години марних очікувань у віп-залі аеропорту. Ще вчора перша особа регіону Михайло Добкін тепер змушений, як усі, чекати на відповідь від звичайних клерків. За версією самого Добкіна, вночі він прилетів з Москви, але на прикордонному контролі саме був збій системи. Прибуття поважного пасажира не могли оформити швидко, тож після півгодини очікування він просто пішов. А паспорта залишив прикордонникам. Мовляв, пізніше заберу.

Михайло Добкін, екс-голова Харківської облдержадміністрації:

- Я не собираюсь никуда убегать, я живу в Харькове. У меня нет планов скрываться, если ко мне будут вопросы у любых правоохранительных органов. Я не совершал ничего в своей жизни, что могло бы попадать под действие УК. Поэтому готов ответить на любые вопросы.

Проте зовсім іншу версію інциденту розповів на своїй сторінці у соцмережі новий міністр внутрішніх справ і старий ворог Добкіна - Арсен Аваков:

- При проходженні паспортного прикордонного контролю Михайло Добкін та його охоронець були зупинені офіцером прикордонної служби. Офіцер, перевіривши документи, звернувся до Добкіна: Хвилиночку зачекайте, треба дещо з'ясувати. У відповідь Добкін у супроводі охоронця, кинувши паспорти, ніяк не коментуючи свої дії, несанкціоновано, бігом прорвався крізь пункт контролю прикордонників, поспіхом сів в автомобіль і зник у невідомому напрямку.

Затримувати екс-губернатора не стали. Проте й паспорт не віддали. Натомість екс-очільник Харківщині отримав звістку про кримінальне провадження.

Михайло Добкін, екс-голова Харківської облдержадміністрації:

- Я ничего не слышал официально. Мне никто ничего не предъявлял. Мне никто не говорил, что ко мне есть вопросы. Я сегодня официально вам заявляю: я не скрываюсь.

Дані про звинувачення стосовно Добкіна опубліковані на офіційному сайті Служби безпеки України. Провадження проти екс-губернатора порушено ще 27-го лютого, а сьогодні його попередили про кримінальну відповідальність.

7-го березня колишньому губернатору Харківської області Добкіну винесено офіційне застереження про неприпустимість вчинення злочину, передбаченого статтею 109-ою: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Раніше, 27-го лютого, щодо цієї особи розпочато кримінальне провадження за ознаками посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, за публічні заклики про зміни меж території України.

У відповідь Добкін заявляє, що пов'язує дії СБУ з його президентськими амбіціями.