Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2014, 19:53 Інше
Фальшиві представники прокуратури намагалися викрасти чиновника на Дніпропетровщині
Фальшиві представники прокуратури намагалися викрасти чиновника на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині десяток озброєних молодиків, назвавшись працівниками Генеральної прокуратури, захопили заручником очільника райдержадміністрації. Відпустити бранця пообіцяли після сплати 30 тисяч доларів.

У село Широчане, де мешкає голова Апостолівської райдержадміністрації, чоловіки в масках приїхали обідньої пори. Один із гостей наказав збирати речі.

- Человек представился Генеральной прокуратурой, показал удостоверение.

За кілька хвилин агресивно налаштовані молодики зі зброєю в руках оголосили свої вимоги.

Андрій Леонов, голова Апостолівської райдержадміністрації:

- Перегородили дорогу, требовали написать заявление об увольнении, потом требовали деньги для Майдана. Все были в камуфляжной форме с автоматами.

30 тисяч доларів США. Саме таку суму зажадали від Андрія Леонова незнайомці у формі. Чиновник вдався до хитрощів. Запевнив: гроші є, але вони в Апостоловому. Мовляв, саме там розташовані кілька крамниць, що належать його дружині.

- Я им предложил проехать в центр и сказал, что с магазинов соберут деньги.

Якимось чином чоловік встиг повідомити про злочин міліцію й розповів про маршрут свого пересування. За адресою, яку вказав бранець, правоохоронці влаштували засідку. Побачивши озброєних міліціянтів, зловмисники почали тікати.

Віталій Шпак, керівник Апостолівського РВ міліції:

- В спешном порядке погрузились в автомобиль белого цвета - микроавтобус - и начали совершать, уходить от преследования.

Оперативники застосували зброю. Одна з куль пробила колесо, інші поранили кількох зухвальців.

Віталій Шпак, керівник Апостолівського РВ міліції:

- В результате проведённой операции было задержано 10 человек. При применении оружия сотрудниками милиции 2 преступника были ранено.

Нині один із затриманих твердить: що стане учасником злочинного угруповання, і гадки не мав. Зізнається, до нападників пристав через інтернет, де побачив оголошення про роботу.

- Заинтересовала цена - 8 тысяч гривен.

За такі гроші роботодавець вимагав від працівників наступне:

Підозрюваний:

- Быть его как бы охраной. Вообще ничего не надо делать там особого. Ну просто вот - понт. Гонять понт и всё. Он нарядил там нас - маски, шмаски, пластмаски эти.

Йдеться про муляжі зброї. Утім, як запевняють правоохоронці, відрізнити підробку жертва злочину, що під час нападу в шоковому стані, просто не здатна.

- Внешне тяжело отличить от действующих, рабочих автоматов Калашникова.

Нині всі десятеро зловмисників під вартою. Організаторові нападу та його поплічникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.