Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2014, 00:36 Інше
Жорстокі тортури чи збіг обставин?
Жорстокі тортури чи збіг обставин?

Жорстокі тортури чи збіг обставин? З'явилася інформація про двох чоловіків, з яких начебто збиткувався Беркут: однин - із зашитим нитками ротом, а інший - з опіками від фейерверку.

Інформація про чоловіків із ознаками жорстоких катувань з'явилася в інтернеті напередодні. Журналістка написала в соцмережі, що до Броварської лікарні доправили двох людей: нібито в одного взуттєвими нитками був зашитий рот, а в іншого - опіки від феєрверка. В повідомленні було вказано, ніби позбиткувалися з бідолах беркутівці. Щоби перевірити цю інформацію, знімальна група Свідка вирушила до райцентру під Києвом. Місцевий таксист Михайло підвозив медсестру, яка бачила постраждалих на власні очі.

Михайло, мешканець м. Броварів:

- Сіла і розказує, що привезли двох людей, в одного зашитий рот був якоюсь мотузкою, як взуття шиють, а другого, що на феєрверк посадили, на ящик, і запалили. Спочатку вони говорили, що самі. Сам собі зашив рота, ну як людина може сама собі зашити рота, ви самі зрозумійте. А це Беркут, силовики оце роблять з нашими людьми.

Заступник головного лікаря підтвердив - постраждалого із зашитим ротом та іншого - з опіками - дійсно привозили до лікарні.

Григорій Павлін, заступник керівника Броварської районної лікарні:

- Звичайно, надали допомогу. Для того, щоб ложить, не було необхідності і причини. Він сказав, що він сам з Вінницької області і що в нього тут родичі, і пішов. Сестри розказували, що він нічого не хотів казати. Сказав, що це я сам собі зашив і нацарапав.

Лікар переконує - щойно чоловікові надали необхідну медичну допомогу, той просто пішов. Так само, як інший постраждалий, який, доречі, надходив зовсім в інший час. Це підтверджують і жінки, яких ми зустріли біля входу до приймального відділення. Вони - волонтерки: чекають, коли будуть привозити поранених з Майдану й готові надати посильну допомогу.

Надія, мешканка м. Броварів:

- Ми були свідками розмови з начмедом, і та інформація, яка була опублікована оцим журналістом, вона не відповідає дійсності. Про те, що це зробив Беркут - це неправда, про це ніхто не повідомляв. Ми написали цій журналістці прибрати це повідомлення. Нажаль, вона не реагує.

У Броварському відділку міліції підтверджують лише факт про зашитий рот. Про опіки від феєрверку, кажуть, інформації не надходило.

Юлія Барабаш, помічник керівника Броварського МВ міліції:

- Він сам пояснив, що дані тілесні ушкодження наніс собі сам, він тобто визнав свою вину умисного пошкодження свого тіла, заяв та претензій до Броварського МВ та працівників не надходило.

Чоловіка із зашитим ротом, кажуть у міліції, перехожі знайшли на зупинці громадського транспорту. 28-річний бідолаха - колишній в'язень. Де він зараз - невідомо.