Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2014, 23:37 Інше
У Черкасах через нелегальну лазню руйнується будинок
У Черкасах через нелегальну лазню руйнується будинок

Зі зброєю зустріли державних виконавців у Черкасах. Вони прийшли, щоб звільнити підвал, де чоловік незаконно облаштував лазню. А на першому поверсі з'єднав квартиру з допоміжним приміщенням і відкрив перукарню. Мешканці будинку кажуть - через це у стінах тріщини.

Цю черкаську багатоповерхівку із підпірками ззовні тяжко не помітити. Такі ж блоки стоять і в квартирах мешканців.

- Оце ж такі умови, цією кімнатою не користуємось, з першого по 5 поверх стоять оці підпорки.

Першу тріщину люди побачили ще в 2006 році. Пізніше експертна комісія скаже - причина або у помилці будівельників, або у перебудові підвалу. Один мешканець самовільно захопив це приміщення та облаштував там баню.

Тамара Первунінська, голова ОСББ:

- Він багато порушив конструкцій капітальних, і ніхто не міг обстежить, бо він нас не пускав, ні будівельників, ні фахівців теж не пускав, ніхто не міг зайти, суд вирішив в нашу сторону питання.

Феміда постановила: чоловік мав звільнити захоплений підвал. Втім, добровільно це зробити він відмовився. Коли ж державні виконавці прийшли, щоб описати майно та опломбувати приміщення, на них чекав сюрприз.

Алексина Гайдар, керівник відділу державної виконавчої служби Черкаського міськуправління юстиції:

- Він начав погрожувати, що звідси ніхто не вийде ні з яким майном. Був направлений пістолет, він схватив державного виконавця, спочатку приставив пістолет до його скроні, а потім вистрелив в потолок.

Лише завдяки оперативним діям правоохоронців вдалося уникнути лиха. Нині чоловік знаходиться під вартою, за даним фактом розпочате кримінальне провадження за статтею "бешкет". Чиновники ж міркують, як рятувати будинок.

Алла Грохольська, керівник управління ЖКГ Черкаської міськради:

- В цьому році ми в проект бюджету закладаємо 513 тисяч, це із урахуванням на інструментальне обстеження і на реалізацію самого проекту по підсиленню конструкції 480 там.

Ключі від підвалу державні виконавці передали голові об'єднання багатоквартирного будинку. Жінка сподівається, що цього року нарешті їхня проблема вирішиться і мешканці не будуть засинати під тріскіт стін власних осель.