Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2014, 23:47 Інше
Яких негараздів чекати від погоди
Яких негараздів чекати від погоди

У пасажирів, які чекали на рейси в аеропорті в Києві, чималий клопіт. Внаслідок значного потепління столицю оповив густий туман. Через це кілька літаків переправили на інше летовище.

Після 20-градусних морозів на стовпчиках термометрів нині чи не рекордний плюс. Таке різке потепління має негативні наслідки.

Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру:

- За умов такої теплої погоди і збереженні у більшості регіонів снігового покриву слід чекати утворення густих туманів, які в першу чергу, звичайно, будуть перешкоджати діяльності цивільної авіації, можливість затримки рейсів.

Зокрема, столичний аеропорт Київ через погану видимість вранці скерував кілька літаків на приземлення до міжнародного летовища Бориспіль.

Галина Богданенко, керівник відділу аеропорту Київ:

- Всего было регулярных рейсов, которые приземлились в Борисполе, 7 - это два рейса из Москвы, Харьков, Львов, Донецк, Луганск и Симферополь. И также из Борисполя уже улетели из Киева рейсы на Москву, Одессу, Львов, Санкт-Петербург.

Пасажирів, що відлітали, з одного аеропорту до іншого переправляли коштом авіаперевізника.

Галина Богданенко, керівник відділу аеропорту Київ:

- Все пассажиры, которые были зарегистрированы на эти рейсы в нашем аеропорту - аеропорту Киев - были им предоставлены автобусы, они были все организовано перевезены в другой аеропорт.

Ближче до обіду видимість на злітних смугах поліпшилася. Втім, вже зранку все знову буде в тумані - кажуть синоптики. Пильнувати нині треба й охочим до зимової риболовлі.

Василь Сніцар, керівник відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій:

- Зараз структура льоду змінюється кругом, і в залежності від того, яка течія, так само і потепління, змінюється структура льоду, не потрібно зараз думати, в якому місці, зараз треба вирішувати питання, щоб взагалі відмовитись від цього відпочинку.

Втім, уже з середини наступного тижня можливе незначне похолодання. 

Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру:

- Можна чекати переміщення на Україну ще одного достатньо активного циклонічного утворення з Балканського півострова, і таким чином опадів у вигляді мокрого снігу, і певне зниження температури.