Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2014, 14:21 Інше
Як звільнили Міністерство агрополітики
Як звільнили Міністерство агрополітики

Стрілянина, вибухи та струмені води. У такий спосіб Міністерство агрополітики визволяли від протестувальників. Не порозумілися між собою активісти Майдану. Зрештою вдалося домовитися, і вони вийшли з будівлі.

Вранці до захопленого нібито представниками "Спільної справи" Міністерства агрополітики, що на Хрещатику, підійшов гурт людей і з викриками "Звільніть будівлю!" взялися силоміць відчиняти двері. Протестувальники, котрі вже кілька днів перебувають у приміщенні, почали захищатися.

Активіст:

- Пришли лица, которые представились, что они от Свободы. Потребовали от нашей охраны в ультимативной форме, чтобы мы покинули здание. Охрана попыталась их не пустить в помещение, и началась бойня. Пошла тревога. Когда мы уже спускались - уже были газы, были дымы. 

З обох боків застосували пожежні рукави. А згодом пролунали постріли.

Активіст:

- Они стали прорываться на этажи, и чтобы их остановить, уже была слышна в тот момент стрельба, чтобы их остановить - мы пустили воду. В ответ стрельба пошла еще сильнее. В какой-то нам удалось их остановить и выгнать из помещения.

Внаслідок сутички кілька мітинґувальників дістали поранень гумовими кулями. Протистояння припинили ватажки обох сторін. Тоді і стало відомо про причину конфлікту. Активістам, які були в міністерстві, хотіли сповістити про домовленість про звільнення будівлі.

Мітинґувальник:

- На уровне подразделений не было информации о том, что надо было освободить дом, поэтому в принципе, скажем так, с охраной произошел небольшой конфликт. Здесь мальчики все взрослые, адреналин. Поэтому по-любому физическое столкновение.

Коли ситуація цілком прояснилася, протестувальники покинули адмінбудівлю. А її працівники рушили на робочі місця, перевіряти, чи все гаразд у кабінетах.

Юрій Биба, керівник відділу Міністерства агрополітики України:

- У мене душа болить за моє робоче місце. Ну йолкі-палкі! Нам сіять треба! У нас не той об'єкт, щоб захвачувать в ці умови. Ми годуємо. Це міністерство, яке кормить усіх людей, із міністерства зробили невеличке бардельєро.

Нині в будівлі дають лад, тож днями міністерство працюватиме у звичному режимі. Активісти переконують - працівникам відомства тривожитися не варто - повторної спроби захоплення не буде.