Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2014, 20:05 Інше
Підліток з Волині врятував двох односельців
Підліток з Волині врятував двох односельців

На Волині 16-річний підліток врятував двох людей, які потрапили у крижану пастку. Лише завдяки кмітливості та спритності школяра зимова риболовля для його односельців не обернулася на трагедію.

Того дня десятикласник разом із приятелем перевіряв вудки на місцевому озері, чи не спіймалася риба. Бачили, як кригою посеред водойми ходив інший рибалка. Не зогледілися, коли він зник.

Микола Хаймик, рятівник:

- Давай бігти, роздягатися на ходу, як то кажуть, підбігаємо, він каже: Дай дошку, я підбіг, там була дошка, вирвав із кладки, підкинув йому.

Зрозумівши, що дошка не допоможе, хлопець кинувся до найближчої хати, що майже за кілометр від озера. 

Тетяна Цюх, мешканка села Качина:

- Миттю з'явився Коля, біжить і так швидко говорить: Мотузку, мотузку!. Я так відразу злякалась, значить, хтось топиться, думаю.

Сергій Примачук, постраждалий:

- Лід під ногами проламався, я вилазив і не міг ніяк вилізти, і покликав Колю на допомогу - вони там були неподалік. Вони прийшли, кинули мені дошку, я на дошці не міг вилізти - ні сюди, ні туди, то вони побігли до сусіда і взяли мотузку.

13-річний Вадим теж хотів допомогти односельцеві. Та лід не витримав його, і вже двоє кликали на допомогу.

Вадим Цицерман, постраждалий:

- Провалився під лід. Коля бігом по мотузку побіг там до тітки, прибігає, перш мене витягує, а потім його.

Микола Хаймик, рятівник:

- Біг назад, ще сам провалився по пояс, роззувся, без чобіт вже біг. Я знав, що треба було йому подати мотузку чи палицю, бо він сам би не виліз, а якби виліз, то переохолодження добре б у нього було.

У цій водоймі глибина подекуди сягає 5 метрів, на дні - грубий шар мулу. Та завдяки 16-річному школяреві трагедії вдалося уникнути.

Тетяна Любчук, директор школи с. Качина:

- Спілкуючись після цих подій: Миколо, що ти? - Я знав, що треба врятувати друга, а про те я не думав, чи я лишуся живий. Він навіть не вважає, що зробив геройський вчинок - ну це така дитина.