Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2014, 22:31 Інше
Під Києвом молодик врятував дитину від лева
Під Києвом молодик врятував дитину від лева

На Київщині лев із шапіто мало не роздер дворічної дитини. Коли ненька забалакалася у крамниці, малюк вискочив надвір і подався до розташованого поблизу пересувного цирку.

Передсвяткового вечора молодий киянин чекав на електричку неподалік Броварів. Раптом із розташованого біля станції шапіто почувся пронизливий дитячий крик.

Рагі Касимов, рятівник:

- Поворачиваюсь, смотрю - лев держит ребенка и хочет ему порвать голову. Я бежал туда.

Поблизу циркового шатра розлючений цар звірів вовтузив переляканого дворічного малюка. Парубок не роздумуючи кинувся через огорожу й узявся кидати в хижака каміння. На лемент збігся місцевий персонал.

Рагі Касимов, рятівник:

- Лев нашего крика испугался и отпускал ребенка, ребенок вышел. И хозяин его оттянул и забрал.

На щастя, дитина неушкоджена. А вже за кілька хвилин дворічне хлопченя обіймала мама. Жінка була у крамниці неподалік цирку й не помітила, як її син шмигнув надвір.

- Хлопчик перелякався і його мама забрала і пішла з цирка.

Не постраждав і герой-рятівник. Колишній спецпризначенець каже: навіть не думав про страх.

Рагі Касимов, рятівник:

- Я не мог себе позволить, чтобы перед моими глазами умер маленький ребенок. Для меня было не страшно там.

Мати-роззява від спілкування з журналістами відмовилася. Заявляти про інцидент до міліції жінка теж не побажала.

Юлія Барабаш, помічник керівника Броварського МВ міліціі:

- Інформація про дану подію від місцевих жителів та від працівників медичного закладу до Броварського мв міліції не надходила. Якщо у місцевих жителів є дана інформація - будь ласка, звертайтеся до чергової частини Броварського міськвідділу або до дільничного інспектора.

Селяни, з якими спілкувалися журналісти Свідка, наполягають - інцидент таки був. Підтверджують і те, що поблизу циркового шатра частенько бачили його чотирилапих артистів.

- Видел мартышку, видел льва.

У сільраді ми довідалися, що гастролював у них столичний пересувний цирк. Чому там без нагляду гуляли дикі тварини, ми намагалися  дізнатися  з перших вуст. Утім, усі телефони шапіто вперто мовчать.

Вікторія Рубан, керівник відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Інформації про інцидент у Броварському районі до ДСНС не надходило. Але ми в котрий раз звертаємося до батьків - на залишайте дітей без нагляду. Якщо ви в магазині чи в інших людних місцях - тримайте їх за руку і не випускайте їх з поля зору.

Деталі інциденту тепер має перевірити прокуратура. Якщо керівництво цирку визнають винним у порушенні правил утримання тварин - притягнуть до відповідальності.