Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2014, 20:23 Інше
У столиці зачиняють крамниці зброї
У столиці зачиняють крамниці зброї

Аби дізнатися, чи збільшилася в столиці кількість бажаючих озброїтися, прямуємо до спеціалізованої крамниці. На дверях вивіска - "зачинено". Продавчиня переконує - в них переоблік.

Правоохоронці з острахом припускають, що протестанти замість каміння та палиць можуть взяти в руки рушниці. Та якщо продаж вогнепальної зброї в Україні обмежений, то пневматичні пістолети придбати - не проблема. Та продавці кажуть - у зв'язку з масовими протестами сплеску попиту не відчувають.

Ярослав, працівник інтернет-магазину пневматичної зброї:

- Учитывая текущее состояние, сильно спрос не изменился. То есть нету такого всплеска или спада по сравнению с предыдущими временами.

Чоловік переконує - завжди інструктує покупців про заходи безпеки під час поводження зі зброєю. Каже - пневматичні пістолети зазвичай купують для захисту від бездомних собак і задля розваги - постріляти в тирі.

Ярослав, працівник інтернет-магазину пневматичної зброї:

- Нужно учитывать меры безопасности. Стрельба в городе по закону разрешена только в специально отведенных местах, то есть тиры, стрельбища и подобные сооружения. Стрельба просто в городе запрещена. Если оружие переделывалось, усиливалось, то это уже уголовно наказуемо.

Крім різних засобів для стрілянини, у вуличних боях можна побачити й незвичайну зброю. Всім відому з дитинства рогатку можна вільно придбати як і в магазинах, так і в  інтернеті - вибір чималий. Заряджена металевою кулькою чи гайкою забавка перетворюється на вагомий аргумент: влучний постріл може позбавити людину ока. Тож перш, ніж братися за зброю, слід пам'ятати про наслідки, які це може мати.

Григорій Лопатін, правознавець:

- Внаслідок перевищення меж необхідної оборони або умисне застосування травматичної зброї, або пневматичної зброї може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі за відповідною статтею, або в разі спричинення пошкоджень середнього ступеню тяжкості або тяжких тілесних пошкоджень, або заподіяння вбивства. Якщо брати до уваги тяжкі тілесні пошкодження - термін може бути до 8 років, вбивство може бути до 15 років або пожиттєве ув'язнення.