Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 січня 2014, 12:40 Інше
У Стаханові чоловік спалив собаку, який кусав людей
У Стаханові чоловік спалив собаку, який кусав людей

Спалив живцем. На Луганщині 28-річний чоловік жорстоко вбив двірного пса після того, як собака покусав дитину. Пригода сталася в місті Стаханові. На місце жахливого знищення тварини прибули  ветеринари й міліція. Перші констатували смерть чотирилапого, другі розпочали кримінальне провадження.

Чоловік підійшов до собачої будки приблизно о п'ятій вечора. З пляшки всередину хлюпнув бензину й підніс сірника. На виття пса прибігли сусіди.

Тетяна Ковальова, свідок:

- Я первая подбежала. Будка горела снутри. Собака была там. Как она могла не пищать?

За мить підняли конуру, там лежав обгорілий Малиш. Він був вже неживий.

Зінаїда Антонова, свідок:

- Я подошла - пламя вот такое над будкой. И я подошла: Малыш! Малыш! Малыш! И он вот такой издал звук, и сдохла собачка.

Тепер палій - 28-річний Олександр - виправдовується. Чоловік каже: перед цим пес покусав його чотирирічну дитину. Малого дружина вела до садочка, раптом чотирилапий вхопив хлопчика за взуття, а потім почав гризти. Коли ж батько повернувся додому й побачив пораненого сина - не витримали нерви, взяв пляшку з бензином і пішов до буди.

Олександр Татаров, мешканець м. Стаханова:

- Вот мои соседи, которых кусали не единожды. Нас никто не слышит, наших претензий - ноль. Две собачатницы портят жизнь жителям вот этих двух райнов. Вот видите - кричат: урод, быдло.

Олександр каже, що не бажав псові зла. Лише хотів спалити будку - чотирилапого ж просто не помітив. Слідчі, які працювали на місці, все зафіксували й розпочали кримінальне провадження за фактом жорсткого поводження з тваринами.

Ольга Барабаш, слідчий Стаханівського МВ міліції:

- Если будет доказана вина, что он причастен к данному правонарушению, предусмотрен штраф до 50 необлагаемых налогом зарплат либо содержание под стражей.

Тим часом заяви в міліцію віднесли й інші покусані собаками мешканці Стаханова. А на самому подвір'ї, де стався інцидент, точиться справжня війна. Одні - за собак, інші проти. Ледь не лава на лаву. А ось місцева влада від питання самоусунулася - на залагодження проблеми безпритульних собак не дає жодної копійки.