Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2014, 23:52 Інше
У столиці знову демонтують МАФи
У столиці знову демонтують МАФи

Як гриби після дощу. У столиці точиться війна з незаконно встановленими ятками. Менше ніж за місяць у Києві спорудили їх півтори сотні. Та до кінця січня комунальники мають намір прибрати всі МАФи, на які немає дозвільних документів.

- Як через годину убрать продукти, я просто не розумію?

Пан Леонід винайняв цю ятку два тижні тому, а двері для покупців відчинив лише за 10 днів. Та виторгу не буде: за кілька годин МАФ пригрозили демонтувати й доправити до штрафмайданчик.

- Я обращався к представникам фірми, у якій я орендую, вони мені сказали, що все спокійно, у нас все законно!

На столичних Теремках, після нещодавнього відкриття нової станції метрополітену, спритні підприємці розташували з десяток незаконних яток. Робили це святковими ночами.

В'ячеслав Солошенко, директор КП Київблагоустрій:

- Я, чесно кажучи, не можу поставити на кожному углу інспектора, щоби вони контролювали встановлення МАФів. Там, де вони вже встановлені - ми їх демонтуємо!

У Київблагоустрої зізналися: за свята у столиці розташовано півтори сотні нелеґальних будок. До кінця січня їх мають демонтувати.

В'ячеслав Солошенко, директор КП Київблагоустрій:

- На сьогодні за підрахунками нашої бази в Києві встановлено близько 12 тисяч МАФів, та вся дозвільна документація, пайова участь закінчилась і з першого січня фактично всі кіоски стоять без документів.

Сергій Садовий, директор Департаменту благоустрою та збереження природного середовища:

- Ми сьогодні не підходимо до кіосків, які мали дозвіл, пайову участь, вони в схемі, і вже в процесі роботи комісії ми будемо розглядати кожне питання, але будемо віддавати пріоритет тим, хто брав пайову участь.

Та пощастить небагатьом. З цих 12 тисяч кіосків дозвіл на подальше функціонування отримає лише половина. Хто саме - визначить спеціальна комісія.

Кияни таке демонтування тільки вітають. Мовляв: і сміття поменшає, і ходити буде ліпше.

Любов, мешканка м. Києва:

- Там есть заасфальтировання дорожка к переходу, сколько лет была. Чтобы мне к переходу с пандусом дойти, то приходится обходить все эти ларьки, чтобы пройти с коляской.

Євгенія Леонідівна, мешканка м. Києва:

- Если они стоят аккуратно и позабитились о том, чтобы не портить пейзаж и удобства, пусть стоят, но ерунды тут всякой стоит много!

А ось за повернення нелеґальних будок зі штрафмайданчика власникам доведеться заплатити по чотири тисячі гривень. Саме стільки коштують демонтажні роботи. Проте комунальники зізнаються: торік з півтори тисячі вилучених кіосків підприємці забрали лише кілька сотень.