Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2014, 15:17 Інше
У Китаї будують копію "Титаніка"
У Китаї будують копію "Титаніка"

Опинитися на борту Титаніка і зрозуміти, що відчували пасажири трагічного рейсу, коли судно йшло на дно, вже за кілька років зможуть туристи в Піднебесній. Там зводять копію легендарного пароплава.

Титанік - натуральної величини й достеменно такий, який був оригінал. Цей експонат стане лише одним з елементів велетенського парку розваг, що вже до 2016-го року постане в китайській провінції Сичуані. На реалізацію задуму автори проекту планують витратити до мільярда юанів. Це трохи більше ста шістдесяти мільйонів доларів. Проте, зі слів ініціаторів ідеї, в Піднебесній скласти копію Титаніка варто було давно.  

Су Шайоджун, координатор проекту:

- Гадаю, ми повинні не лише пам'ятати про цю трагедію, а й популяризувати шану. Люди на борту пароплава - герої. Тепер є чимало музеїв у Великій Британії, США. Тож треба розширити географію й детально відтворити експозицію на сході - в Азії. Вся світова спільнота буде вдячна за ще одну згадку про легендарного велетня.

Та амбітний проект стане не просто музеєм. Всередині Титаніка змайструють трохи менше судно-симулятор. Там люд зможе відчути, як воно - бути в осередку кораблетрощі.

Су Шайоджун, координатор проекту:

- Кілька сотень туристів тимчасово оселятимуться в каютах. Техніка відтворюватиме мить, коли судно зіткнулося з айсбергом. Пароплав дрижатиме, його заливатиме вода, лунатимуть сирени й заклики якнайшвидше спуститися у шлюпки. Все достеменно наближене до реальності. Відчайдухам доведеться в буквальному сенсі рятувати власні життя.

Касові надходження від стрічки про Титанік 1997-го року, нагадаю, були найбільші за всю історію кінопрокату 20 століття - понад 2 мільярди доларів.

Бернард Гілл, актор:

- Цей пароплав давно оповила магія. Автори проекту мусять дуже ретельно, акуратно працювати. Й не забувати про масштаби того лиха.

Розпочнуть реалізувати сміливі плани вже за кілька тижнів - після святкувань китайського нового року. Окрім Титаніка, тематичний парк оздоблять велетенським пляжем, надсучасним 6D-кінотеатром, експозиціями копій середньовічних замків та венеційських церков.