Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2013, 21:56 Інше
У Луганську звільнили заручника, за якого вимагали гроші з рідних
У Луганську звільнили заручника, за якого вимагали гроші з рідних

Місяць у неволі. Луганські міліціянти визволили заручника, який пробув у підвалі приватного будинку більше 30 днів. Там з громадянина Вірменії весь цей час знущалися. Вимагали викрадачі за звільнення бранця 50 тисяч доларів.

"Мене тримають заручником, допоможіть!" З такими словами зателефонував до міліції громадянин Вірменії, який розповів, що його запроторили до підвалу будинку. І пошепки назвав адресу. За кілька хвилин правоохоронці були на місці.

Ашот, заручник:

- Телефон всегда был со мной. Они оставляли всегда на счет деньги. А я не знал, где я находился - не знал адреса. А сегодня ехали туда, я услышал адрес. Позвонил в милицию, чтобы они приехали за мной.

Як зясували, до неволі 29-річний Ашот потрапив одразу після відбування покарання в російській в'язниці. По звільненні вирішив провідати свого колишнього співкамерника в Ростові. Та друзяка разом з приятелями гостя викрали й перевезли через кордон у Луганськ. Потім зателефонували родичам у Вірменію й вимагали 50 тисяч доларів викупу. У підвалі оперативники затримали одного злочинця, який тепер розповідає свою версію подій.

Володимир, затриманий:

- Это лицо неопределенной национальности - вот и удерживал. Ему не повезло. В его жизни не повезло. Ему дали немного денег, которые он не может возвратить.

Заручника в підвалі катували, майже не годували. На час його визволення родичі з Вірменії вже перерахували викрадачам 16 тисяч доларів.

Віталій Тарасов, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Луганській області:

- Данный факт внесен в ЕРДР по признакам состава преступления, предусмотренного ст. 189 КК Украины - вымогательство.

Двох інших злочинців шукають. Визволений Ашот у лікарні. Коли одужає - зможе повернутися на батьківщину.