Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 грудня 2013, 22:40 Інше
Мешканці аварійної квартири оселилися у приймальні львівського мера
Мешканці аварійної квартири оселилися у приймальні львівського мера

Львівська сім'я з маленькою дитиною оселилася у приймальній міського голови. В такий спосіб городяни намагаються вмовити владу відремонтувати в їхній квартирі стелю, яка впала ще півтора року тому. Відтоді родину Косачів годують обіцянками.

Стеля впала ще півтора року тому, після того як Косачів залили сусіди згори. Винуватці руйнування відшкодовувати збитки відмовилися. Місцеві урядники теж знизали плечима - мовляв, це приватизовані квартири, тож і ремонт - справа приватна. Та він не до снаги господарям оселі.

Михайло Косач, мешканець м. Львова:

- То не штукатурка зі стелі. Це є капітальна будова. Оце є перекриття, це не лежить місту. Стіни, перекриття - це є перше питання. А друге, для того щоб це зробити, треба мати кошти.

Після численних судів місцеві чиновники зрештою взялися залагоджувати проблему. Та лише обіцянками. Відтак, щоб привернути до себе увагу, родина вирішила оселитися у приймальній мера. Взяли з собою ковдру з подушкою та дитячі іграшки для дворічного Олежика.

- Ну, сюди покладемо гарно, покладемо машинку сюди, кладемо, збираємося. Ну, берем з собою, будеш бавитися цією машинкою. Ти ж її любиш.

До приймальні міського голови сім'ю з клунками охорона спочатку не впустила. Та згодом, завдяки присутності журналістів, Косачі таки розташувалися на розкішному муніципальному диванчикові.

- Ну, в такому приміщенні можна і пожити. Без проблєм. Я думаю, дівчата добрі, принесуть якогось йогурта, якогось хліба.

Непроханим гостям міський голова не зрадів. Втім повівся ввічливо.

- Хто до нас в гості прийшов, вітання мої. Дай боже здоров'я.

- Пане Андрію, я вам не обіцяв, що я прийду з сином. Але ситуація.

- А чо ж ви не перезвонили?

Урядники пояснили - стелю лагодити не змушені. Адже чинне законодавство цього не передбачає.

Ірина Чилімова, керівник Галицької райдержадміністрації м. Львова:

- Це є приватизовані помешкання і виник конфлікт між двома власниками квартир. Щоби вирішити цю проблему зі сторони бюджетних грошей, насправді вирішити неможливо, тому що це є спір між власниками двох квартир.

Та все ж міський голова пообіцяв знайти на людських засадах підрядника, який візьметься поновити перекриття.

Андрій Садовий, Львівський міський голова:

- Ми попросили одну західну компанію. Вона прийшла, дала свою згоду, зараз в них католицьке Різдво. Вони попросили, що вони це питання візьмуть в роботу в січні місяці.

Родині те й залишалося, що знову повірити урядникам. І, покинути затишну приймальню з дорогим ремонтом та цілою стелею, повернутися у свою холодну напівзруйновану домівку.