Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2013, 22:28 Інше
У Черкасах багатоповерхівка два тижні без опалення
У Черкасах багатоповерхівка два тижні без опалення

Два тижні не опалюють багатоповерхівку в Черкасах. Загалом не обігрівають дев'яносто квартир. Мешканці написали скаргу до комунальників. Ті організували спеціальну комісію і з'ясували, що тепла не подає Черкаська ТЕЦ.

- Оце одне одіяло, оце друге одіяло, іще ватне несу, і вкриваємось багатьма одіялами, щоб нагрітись, особливо вночі.

Так вже два тижні гріються мешканці цієї багатоповерхівки. Батареї в їхніх оселях холодні. Без тепла - шість під'їздів.

Тамара Мінаєва, мешканка м. Черкас:

- Нам никто не говорит, почему не работает, почему холодные батареи и почему я плачу 400-500 гривен за отопление и у нас нет горячей воды, нет отопления. К кому нам обратится. Мы простые люди, простые черкащане. Я хочу иметь нормальные условия для жизни, а я их не имею, хотя плачу регулярно эти деньги.

Люди кажуть: перебої з теплопостачанням у них вже два роки. Взимку температура то знижувалася, то зростала, а ось від'єднали - вперше.

Іван Перетятько, мешканець м. Черкас:

- Постоянно оце йде все, чуть-чуть підігріють, а то холодну дають, чуть-чуть підігріють, а потім опять.

Майже тиждень тому черкасці написали скаргу до комунальників. Весь цей час ті чекали, що ТЕЦ врегулює теплове питання. Коли цього не зробила - створили спеціальну комісію.

Сергій Гришин, головний інженер Придніпровської служби утримання будинків:

- Для того, чтобы система циркулировала, необходимо, чтобы был перепад между подачей и обраткой, хотя бы давление, а в данной ситуации подача и обратка давления одинакова. Це просто неякісне надання послуг.

Продовж дня знімальна група намагалася зв'язатися з директором Черкаської ТЕЦ, але зустрітися з журналістами він відмовився.

Володимир Бондаренко, директор Черкаської ТЕЦ:

- Є проблема, поки що до кінця не встановлена причина, але люди займаються. Що там не подавалося тепло, то буде зроблено за ці дні перерахунок.

Чому осель не обігрівають - чиновник не пояснив, бо й сам не знає. Та проблему пообіцяв владнати протягом доби.