Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 грудня 2013, 00:13 Інше
Як Київ готувався до великого футболу
Як Київ готувався до великого футболу

Велелюдно цього вечора не лише на Майдані, а й на Олімпійському стадіоні. Там зустрічаються київське "Динамо" й віденський "Рапід". Як до міжнародного матчу готувалися київські правоохоронці, комунальники та вболівальники?

"Рапід" прилетів до Києва за день до гри, 11-го грудня. Разом з футболістами до української столиці прибули й зо три десятки вболівальників. Очільник австрійської команди каже - що в місті неспокійно, знали. Утім, своїх фанів від мандрівки не відмовляли.

Зоран Баришич, головний тренер ФК Рапід:

- Нам відомо, яка політична ситуацію в Україні, матч буде не з легких, але ми сюди прибули, щоб грати у футбол.

Львів'янин Андрій приїхав до Києва на Євромайдан. Коли дізнався, що буде футбол, вирішив не проґавити нагоди й підтримати Динамо. Каже, з Майдану ввечері на зустріч прийде чимало вболівальників. І запевняє - з австрійцями всі поводитимуться дружньо.

Андрій, вболівальник: 

- Я думаю, що їх взагалі буде дуже мало, з десяток може буде.

- А чому?

- Не знаю, зараз, дивлячись на нашу ситуацію в країні, не думаю, що їх буде більше.

Білорус Артем також приїхав побачити на власні очі Євромайдан. Тепер збирається на футбол. Запевняє, підтримуватиме українських футболістів, як рідних. І сподівається, що до нас на стадіон потрапити буде простіше, ніж у Білорусі. 

Артем, вболівальник:

- Вообще, когда футбол, достаточно жестко у нас, три кордона милиции и досматривают очень тщательно, нельзя женщинам проносить ни маникюрные ножницы, ни пилочки, все запрещено, без объяснения причин могут тебя не пустить.

Тим часом у касах біля НСК Олімпійського говорять: незважаючи на буремні події та холод, квитки розкуповують.

- А австрійські вболівальники є?

- Да.

- Багато?

- Ну, сьогодні приходили хлопці, купували білети, не дуже  багато. Взагалі йдуть на футбол, незважаючи ні на які питання, які там, особєнно Динамо Київ - ето святоє. Я думаю, що стадіон буде повний.

А ось столичні правоохоронці запевняють - боятися вболівальникам нічого, до матчу підготувалися, як завжди. І події на Майдані на заваді  не стали.

Ольга Білик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Охорона громадського порядку не буде відрізнятися від звичайних днів, коли не проходять в центральній частині заходів якихось, воно буде, в принципі, як і на інших матчах, дещо посилені на зупинках громадського транспорту, буде знаходитися міліція на прилеглій території, але як звичайний матч.

У пана Сергія - своє готування до матчу, запекла боротьба зі снігом. Каже, прибирає з восьмої ранку, а кінця-краю білій пустелі досі не видно.

- А трактор был. Забрали на другой объект, посчитали более нужным.

- Руками тут тепер прибираєте? 

- Кто-то лопатой, кто-то... Машинку вот дали такую, которая не годится для этого снега, он мокрый и тяжелый.

Готуються до футболу і в метрополітені. Попереджають - увечері працюватимуть не всі станції - Олімпійська, як і звичайно перед футболом, буде зачинена. Кияни ж сподіваються, що Хрещатик та Майдан незалежності, які останніми днями часто мінували, функціонуватимуть у звичному режимі.