Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2013, 01:13 Інше
У центрі Києва зруйнували спірні споруди
У центрі Києва зруйнували спірні споруди

Програли тяганину - найняли екскаватори. В центрі Києві ввечері знесли кілька будівель, за які кілька років змагалися дві компанії. Господарський суд визнав право на спірне майно за однією з них. А вже за два місяці інша сторона за допомоги техніки зруйнувала все, за що судилася.

Ці руїни в центрі Києва - все, що лишилося від комплексу з чотирьох офісних будівель на вулиці Кіквідзе 17. Їх зруйнували за допомоги техніки під пильним оком приватної охорони, щойно почало сутеніти.

Андрій Конопля, юрист ПАТ Автотранссервіс:

- Наскільки мені відомо, жодних документів, які б посвідчували право на демонтаж приміщень, працівникам міліції надано не було. І фактично ці роботи, ми були до 10 години, ці роботи продовжувались до 10 години.

Автотрансерсвіс - компанія, яка виграла в Господарському суді право на це майно. Ще у вересні він зобов'язав іншу сторону - Буйфіш голдинг - повернути будівлі у власність Автотрансервісу. Втім, замість виконати рішення, вона вчинила інакше.

Андрій Конопля, юрист ПАТ Автотранссервіс:

- Я так розумію, що в зв'язку з тим, що опоненти не бачать можливості повернути це майно, точніше не повернути, а залишити це майно за собою, вони прийняли рішення просто знищити це майно. Ця акція була проведена в кращих рейдерських планах, зокрема це було в п'ятницю, тобто підготовчі дії почалися зранку, але фактично основна робота була запланована на вечір.

Знайти керівництво згаданої компанії майже нереально. Адже її адресою є саме та, де тепер руїни. Єдина інформація про Буйфіш голдинг у мережі інтернет - це повідомлення, що суд позбавив його права на будівлі на вулиці Кіквідзе. Хто стоїть за структурою і чому вона наважилася знести споруди, ми спробували дізнатися в юридичній фірмі, яка її консультує. Офіційну відповідь нам пообіцяли підготувати до кінця тижня. Тож Свідок ще повернеться до цією теми.