Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 листопада 2013, 13:35 Інше
Швейцарець змайстрував реактивні крила
Швейцарець змайстрував реактивні крила

Літати над вулканом із власноруч змайстрованими крилами! Таке вдалося відчайдухові зі Швейцарії. Чоловік склав апарата, котрий дає змогу почуватися птахом.

Апарат завважки 55 кілограмів із розмахом крил два метри за плечима. Ретельніше розгледіти славетну Фудзіяму - вулкан на японському острові Хонсю - мабуть до Іва Россі навряд комусь вдавалося. Швейцарський спортсмен 9 разів на майже 300-кілометеровій швидкості облетів із ранцем навколо найвищої японської вершини. Зробив це за 6 хвилин. Саме на стільки вистачило палива в баках. Вперше сміливець так піднявся в повітря 2004-го. Відтоді неодноразово перетинав Ла-Манш, Великий Каньйон, Альпи. Проте, каже, тільки тут - над Фудзі - відчув неповторні емоції, немов опинився на велетенській долоні посеред хмар.

Ів Россі, екстремал, винахідник апарата:

- На тебе тисне звідусіль. Немов розчиняєшся в повітрі, ніби хтось вхопив тебе і тримає на руках. А ти - летиш!

Відчайдух каже, ще замолоду по навчанні в льотному училищі і службі в повітряній розвідці зрозумів - без неба не уявляє життя. З часом почав захоплюватися скайдайвінгом, вінгсьютингом та скайсерфінгом. А щоб стати не таким, як усі, змайстрував крила. Завдяки їм і зміг маневрувати поряд із літаками, гвинтокрилами, виконувати складні фігури й перетворюватися на птаха.  

- Часом, здається, мені доступні всі вершини і висоти!

Щоправда, лише на перший погляд ці трюки нескладні - застерігає послідовник Ікара. Перед кожним польотом Ів Россі ретельно готується, тренується, перевіряє спорядження. Адже ризик травмуватися і загинути, попри парашути, котрі за потреби дають змогу приземлитися, існує. Утім, швейцарець і далі вдосконалюватиме свій апарат, щоб колись шугати в небо з будь-якого місця. Поки ж спортсмен мусить гвинтокрилом, літаком, або повітряною кулею підійматися на певну висоту.