Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 листопада 2013, 23:13 Інше
У Львові мати підкинула немовля до дитячого будинку
У Львові мати підкинула немовля до дитячого будинку

У Львові породілля підкинула своє немовля під двері дитячого будинку. Хлопчика виявила чергова медсестра закладу і зателефонувала до міліції. Правоохоронці дуже швидко знайшли матір-зозулю.

Двотижневого хлопчика працівниця дитячого будинку побачила ось на цих сходах. Мати принесла сюди своє дитя ввечері - коли стемніло, а сама втекла. Та недалеко. Правоохоронці обдзвонили медзаклади і знайшли неньку-зозулю.

Олександр Колодій, керівник сектору Франківського РВ міліції м. Львова:

- В ході проведення перевірки було встановлено мати вказаної дитини. А саме громадянку 1986 року народження, непрацюючу, уродженку міста Винник.

З'ясували, що хлопчик народився хворим. І впродовж останніх двох тижнів його лікували у шпиталі. Коли маля вже почало одужувати, горе-мати самовільно забрала його із закладу. Одразу ж поїхала до дитячого будинку і там покинула сина. Правоохоронцям свій вчинок жінка пояснила матеріальною скрутою.

Затримана:

- Ну в мене вдома вже є дитина, вісім років. Не маю чоловіка, вона живе зі мною. Ну та, матеріальні труднощі. Я розкаююсь, але я не можу забрати ту дитину додому.

Як стало відомо, в жінки є ще один малий. Два роки тому мати віддала його саме до цього дитячого будинку. Теперішній знайда, котрий ще не має імені, зараз у тій самій лікарні, звідки його забрала ненька. Хлопчик, запевняють медики, на сходах не застудився. Його стан задовільний.

Віктор Бобик, лікар Львівської міської дитячої лікарні:

- Ну її вчинок доволі дивний, тому що вона знаходилась з дитиною тут протягом тижня часу, прикладала дитину до грудей, доглядала за дитиною, приносила предмети догляду за дитиною, і жодного дня вона не казала, що вона хоче відмовитися від дитини.

Тепер породіллю притягнуть до відповідальності. Уникнути покарання вона може лише за умови, що схаменеться й забере немовля додому.