Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 жовтня 2013, 23:26 Інше
Сміла потопає в смітті
Сміла потопає в смітті

Місто Сміла задихається від смороду. Все - через нагромадження сміття: його не вивозять тижнями. Непотребу назбиралося стільки, що люди не відчиняють вікон. Мешканці обходять переповнені баки десятою дорогою. І такі проблеми тривають ще з літа.

Це - спальний район Сміли. Сміття тут не вивозять вже два тижні. Мешканці кажуть: як виходять надвір, дух забиває. Зранку до ночі в кучугурах непотребу порпаються коти та собаки й розтягують його навсібіч.

Надія Синельник, мешканка м. Сміли:

- Це така антисанітарія, а вечором тут, як прийди сюди, то криси в різні сторони. Тут вже страшно жити.

Катерина Маєтна, мешканка м. Сміли:

- Это просто ужас, вонь, невозможно открыть двери, проветрить балкон.

Три місяці люди оббивали пороги комунальників і чиновників, але марно.

Ірина Боревич, мешканка м. Сміли:

- Нам нічого не пояснюють, нічого не хочуть пояснювати ні нам, ні нашим сусідам. Сказали, що гроші заплатили фірмі, яка повинна вивозити сміття, і все.

Комунальне підприємство, що вивозило непотріб зі Сміли, нині робити це не спроможне. У міськраді кажуть: воно банкрут. Має більше двох мільйонів боргу і несправну техніку.

Юрій Студанс, заступник Смілянського міського голови:

- Підприємство, яке знаходиться в стадії банкрутства, ми не можемо йому надавати ніяку фінансову допомогу. А техніка там - просто уже її важко назвати технікою. Бувають дні просто, що ні одна одиниця, вся техніка ламається. Може дві, три, чотири машини зламаються. День невиїзду техніки, один день уже спричиняє наповнення контейнерів.

На скарги людей відреагували епідеміологи. Вони вже двічі притягали комунальників до адміністративної відповідальності. Та, крім оштрафування на 250 гривень, більше нічого зробити не можуть.

Віктор Крижанівський, керівник Смілянської санітарно-епідеміологічної станції:

- За невиконання пропозицій, приписів санслужби на директора СКП "Наш дім" знов був накладений протокол, винесена постанова про притягнення його до адмінвідповідальності, накладено штраф.

Санстанція готує матеріали до прокуратури. У міськраді шукають бодай якихось шляхів владнання  проблеми, бо тендер найближчим часом провести не можуть. Обурені ж антисанітарією на вулицях місцеві мешканці вже готові носити сміття в чиновницькі кабінети.