Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 жовтня 2013, 12:05 Інше
Геловін крокує по планеті
Геловін крокує по планеті

Гарбузоманія та суцільний ажіотаж! Щоменше часу залишається до Геловіну - лихоманка жахіть посилюється. Як світ готується до найстрашнішого дня року.

Їх розфарбовують різними кольорами, оздоблюють бісером і брязкальцями, роблять схожими на мультиплікаційних персонажів. З них вирізають найрізноманітніші - кумедні, моторошні, здивовані й наполохані обличча. А ще - майструють з помаранчевобоких овочів композиції, прикрашають ними обійстя, помешкання. Приміром, на цих кадрах - гурт американських дайверів з міста Солт-Лейк-сіті взявся майструвати страхітливі символи на кількаметровій глибині озера. Ентузіасти, вбрані в пірнальні костюми та споряджені балонами з киснем, певні -  їхнє приготування до свята унікальне.

Не менш самовпевнені й німці. Вони запозичили за океаном ще одну дивакувату ідею - влаштовувати водні гарбузові перегони. З велетенських овочів, що їх спеціально вирощують до свята, майструють човни. Плавзасоби обладнують двигунами й мають на швидкість здолати 200-метрову дистанцію. Учасники кажуть: завдяки спожитим напередодні супам з кабака, салатам й іншим смаколикам можуть втриматися на плесі й стати найпрудкішими.

- За три тижні до змагань я дотримувався гарбузячої дієти, тому й переміг.

Та не лише кабаки, а й привиди - незмінний атрибут жовтневих святкувань. На цих кадрах чоловік, який, до прикладу, має вдома власного Каспера. Змайстрував його винахідливий дядечко зі старого іграшкового гвинтокрила.

А ось власник будинку, який на цих кадрах, у місті Кліфтоні, у Нью-Джерсі, щороку тішить і сусідів, і всіх, хто проїжджає повз обійстя. Адже біля його житла і привидів, і інших міфічних персонажів, мерців, відьом, велетенських павуків, закривавлених вампірів - хоч греблю гати. Фанат Геловіну каже: завдяки такому костюмованому декоруванню йому потім таланить продовж року. Щоправда, не всі поділяють захоплення містянина.

- Люди інколи паркують авта, вибираються з них і лякаються. Гадаю, варто все прибрати.

- Це вандалізм, мені аж ніяково від побаченого.

- Як на мене, кумедно. Дітлахи тішаться. І кілька діб на рік можна витримати незручності.

Звеселяють тих-таки дітлахів у переддень святкування скрізь. Музей мадам Тюссо у Нью-Йорку, приміром, відчинив для них незвичну тематичну експозицію з розфарбованими восковими селебриті.

Хай там як, і малі, і старі певні - Геловін вартий того, щоб досхочу тішитися його атрибутами.