Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 жовтня 2013, 18:13 Інше
Викрадену шість років тому дівчинку шукають по всьому світу
Викрадену шість років тому дівчинку шукають по всьому світу

В резонасній справі викраденої шість років тому в Португалії британської дівчинки з'явився підозрюваний. Його нині розшукують. Слідчі сподіваються, що Мадлен Маккейн ще жива. І змоделювали її портрет за допомоги комп'ютерної графіки - якою зникла може бути нині, в дев'ять років. Шукають її і в Україні. 

Пошуки британської дівчинки Мадлен Маккейн поновили з новою силою. Британська поліція оприлюднила два фотороботи чоловіка, ймовірно причетного до викрадення  2007-го року трирічної дитини на португальскому курорті. Його бачили там біля готелю в день зникнення малої. Аби привернути увагу громадськості, детективи в ефірі кримінальної програми на телеканалі "BBC" оприлюднили деталі розслідування гучної справи. У полі зору поліції нині 41 людина, зокрема - 15 британців. Та саме чоловік, зображений на фотороботі, викликає найбільшу підозру. Правоохоронці просять усіх, хто знає його або бачив, зв'язатися зі Скотланд-Ярдом.

Енді Редвуд, головний інспектор Скотланд-Ярду:

- Ми даємо точний портрет підозрюваного і просимо громадськість дуже уважно придивитися. Якщо вам відомо, хто ця людина, будь-ласка, повідомте нас негайно. Ми сподіваємося, свідчення допоможуть розкрити страшну таємницю.

Трирічна Мадлен Маккейн зникла на курорті Прая-де-Луж у травні 2007-го, коли батьки поклали її спати в номері разом з дворічним братиком і сестричкою, а самі пішли до басейну вечеряти в товаристві друзів. Доньку спочатку шукали самотужки, згодом звернулися до португальської поліції. Слідчі навіть підозрювали у викраденні самих дорослих. Проте реальних звинувачень не висунули. За інформацією про дівчинку британський журнал "News of the World" пообіцяв винагороду - мільйон фунтів, але й це не дало результату. Розслідування зайшло у глухий кут, кажуть правоохоронці, але рук не опускають.

Енді Редвуд, головний інспектор Скотланд-Ярду:

- Ми намагаємося все почати з нуля. Тобто повторно проаналізувати й переглянути всі свідчення і факти. Потрібен обережний і критичний аналіз. Нині зосереджені на часі між восьмою тридцять і 10-ю вечора, коли батьки залишили дитину в номері.

Британці, які знову взялися до справи, нині звинувачують своїх португальських колег у непрофесійних діях. Адже ті дозволили до завершення слідства зробити косметичний ремонт у кімнаті, звідки зникла дівчинка. Так втратили важливі докази.

Джеррі Маккейн, батько Мадлен:

- Ми задоволені роботою британської поліції і тим, як вона взялася до справи. Дуже сподіваємося, що це наблизить нас до Мадлен і допоможе знайти тих, хто її викрав.

Кейт Mаккейн, мати Мадлен:

- Тут не можна припуститися помилки. Адже йдеться про людину, яка зайшла в чужу квартиру й забрала маленьку дівчинку в її сім'ї.

Слідчі Скотланд-Ярду заявили: вони нададуть усю інформацію про підозрюваного правоохоронцям інших держав, щоб пошуки були всеохопні. Українські волонтери вже долучилися до них. На сайті про зниклих дітей розмістили орієнтування і знімки дівчинки. Один з них обробили за допомоги спеціальної комп'ютерної програми. Щоб бачити, якою Мадлен може бути нині, в дев'ять років.