Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 жовтня 2013, 22:44 Інше
У черкаському гуртожитку обвалилася стеля
У черкаському гуртожитку обвалилася стеля

Кілограми цегли та цементу завалили помешкання у Черкасах. Посеред дня в гуртожитку впала стеля. На щастя, ніхто не постраждав. Будинок - на балансі міста, втім ремонтувати його не поспішають.

- Ось дивіться, тут брили. Ось вони важать. Чоловік хотів підняти, подивитись, чи працює телевізор, але сам цю брилу не зміг підняти.

Тепер ця жінка без даху над головою. Стеля її помешкання просто впала. Нині вся кімната в уламках. Господиня вціліла дивом, бо якраз пішла до школи по сина.

Олена Кулинич, постраждала:

- Нам немає де проживати зараз. Дитину постійно надо возити в школу, дитину надо мити, кормить. Зараз ми їмо у сусідів. А вони сказали, шо нам спочатку треба підняти документи, на яких підставах ви тут проживаєте.

Ні співчуття, ні допомоги. Жінка каже: від комісії, що приїхала до гуртожитку, вона почула лише погрози про виселення.

Людмила Ковальова, мешканка гуртожитку:

- Вони походили, наче по виставці, по цьому гуртожитку. Розвернулись і поїхали. Більше ніхто не дзвонить, не приходить, ніхто до нас не ображається, як хочте, так і робіть.

Ремонт у цьому будинку комунальники робили п'ять років тому. Мешканці зазначають: тоді тут замінили шифер, що протікав, і пофарбували коридори. Далі все переклали на людей. 

Тетяна Соколенко, мати постраждалої:

- Який може капітальний ремонт зроблений, як воно все рухнуло, і це ж воно все тріскається по коридорах, по всіх квартирах, і вони кажуть, шо тут шось роблено, та тут нічого не роблено. З одного ЖЕКа нас буксирують на другий, перекидають: ідіть туди, валять на той, що той винуватий. Усе з потрохами на той ЖЕК. Опять же крайнього не найдеш. Сміються з нас, як з тих дурачків.

Що стеля впала - комунальники звинувачують мешканців кімнати. Мовляв, ті зробили ремонт з гіпсу і тому конструкція не витримала.

Алла Грохольська, керівник управління ЖКГ Черкаського міськвиконкому:

- Мешканці самі винні в ситуації, що склалася. Річ у тім, що будинок, да, старий, 53 року, забудова дерев'яна. Гіпсом вони дозволили собі, не порадившись ні з ким, зробити підвісний потолок двухярусний з гіпсокартону. Що людям тепер робити? Хай думають, вони не питали нас, коли це робили.

Чиновниця натякнула, що на фінансову допомогу людям годі й сподіватись, бо грошей у міста немає. Фахівці з'ясовують причину обвалу. Коли будуть висновки, вирішуватимуть, що робити з дірявим помешканням.