Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 вересня 2013, 11:53 Інше
На Харківщині відшукали хлопчика, що заблукав у лісі
На Харківщині відшукали хлопчика, що заблукав у лісі

Дві доби на Харківщині шукали 5-річного хлопчика, який загубився в лісі. Прочісували хащі міліція й рятувальники, авіація й кінологи, військові й небайдужі місцеві. Складнощі виникли ще тому, що хвора на аутизм дитина не відгукується на своє ім'я.

У селі Малинівці, де мешкає родина Сальників, розгорнули цілий штаб. На заклик допомогти знайти дитину відгукнулися сотні людей, приїхали з сусідніх населених пунктів і районів, з Харкова. 

Микола Дегтярьов, лісник Малинівського лісництва:

- Чтобы правильно их расставить по лесу, чтобы никто нигде не заблудился, создать ровную цепь для прочесывания территории, где предположительно может находиться ребенок, задействованы сотрудники лесной охраны.

5-річний Денис зник у п'ятницю ввечері. Спершу родина шукала дитину самотужки. Та марно. Тоді звернулися по допомогу до міліції, викликали кінологів. Проте працювати собакам завадив дощ, вони губили слід. І людям було нелегко.

Гарі Клеріні, керівник Чугуївського РВ міліції:

- Лес - расстояние большое. В одну сторону километров 20. Обойти все это - много нужно людей. Даже просили людей, авиацию, вертолеты вчера летали.

Деінде в лісі знаходили відбиток дитячої ноги. Було зрозуміло, що малюк загубився. Його не викрали, бо поряд не було дорослих слідів. Сусіди розповідають: Денис - хлопчик особливий, але не відлюдькуватий. Він ніколи не тікав з домівки, тож батьки не одразу помітили, що син зник з подвір'я.

Олена Перепелиця, сусідка:

- Він постоянно тута, во дворе. Ну як, до соседей, до тьоті Валі вони постоянно ходили. А так - везде с мамой, с папой.

Знайшли малюка на третю добу. Він був у чагарнику на території занедбаної бази відпочинку за кілька кілометрів від рідного села.

Ігор Сенчук, заступник керівника ГУ МВС України в Харківській області:

- Он был жив-здоров. Был госпитализирован в местную Чугуевскую больницу, где прошел полный комплекс обследований. На нем не было никаких телесных повреждений.

Чи покарають батьків за недогляд за дитиною, наразі невідомо.