Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 вересня 2013, 11:10 Інше
Родина з малими дітьми шість років прожила у лісі під Києвом
Родина з малими дітьми шість років прожила у лісі під Києвом

У це годі повірити. Майже 6 років у лісі поблизу Борисполя на Київщині в халабуді живе сім'я. Лісових мешканців випадково виявили грибарі й повідомили про це міліцію. Правоохоронці з'ясували - троє з чотирьох дітей навіть народилися в хащах.

Ось цю хатину в Бориспільському лісі випадково знайшли грибарі. Біля неї гуляв маленький хлопчик.

Володимир, грибар:

- Увидели ребенка, которому оказалось 4 года и звать его Илья, мы его распросили, откуда он, где родители, он сказал - я здесь живу, после того как он рассказал, что он здесь живет, мы попытались его с собой забрать, он отказался наотрез.

За кілька хвилин з'явилася на кілька років старша дівчинка. У неї люди випитали, як діти опинилися в лісі. 

Володимир, грибар:

- Мама ушла две месяца назад, живут они с дядей Вовой, который оказался потом папой. Давно живут, и зимой они здесь живут, и вообще все у них хорошо, они сказали.

Грибарі повідомили про дивну сім'ю правоохоронців. Розповідь голови родини приголомшила.

Роман Козяков, керівник Бориспільського МВ міліції:

- Як пояснив батько зазначених дітей, в палаці, так назвемо це місце, вони мешкали близкьо 6 років. На світ з'явилося четверо дітей, вік - 3, 4, 6 і 9 років. Збирали гриби, збирали листя, продавали його, гроші відкладали на зиму, таким чином перезимовували.

Аби не замерзнути, змайстрували буржуйку. Пологи в жінки приймав чоловік. Спали всі разом на саморобному ліжку, є в халабуді й стіл. Правоохоронці одразу забрали дітей і доправили їх до реабілітаційного центру. Тепер малі на карантині, тож поспілкуватися з ними не дозволили.

Роман Козяков, керівник Бориспільського МВ міліції:

- Коли оглядали лікарі зазначених діточок, то стан здоровя і зовнішній вигляд їх, можна сказати, у задовільному стані. З огляду на здоров'я, то здоров'я досить добре, зовнішній вигляд, гігієна також, вони в охайному вигляді знаходяться.

Чому родина вирішила мешкати в лісі, правоохоронці ще з'ясовують. Господар сказав, що він родом з Росії.

Роман Козяков, керівник Бориспільського МВ міліції:

- Він втратив документи, як він пояснював, його безпосередніх документів немає, і що привело його, скажем, до такого стану.

Спілкуватися з журналістами навідріз відмовився.

- Володя, не нервничай, люди прийшли в тебе інтерв'ю взять.

- Не хочу.

Спочатку він сховався, а згодом взагалі втік до лісу.

- Я вообще с вами разговаривать не хочу.

- Почему?

- По качану.  

Де мати дітей і чому чоловік не намагався поновити документів - з'ясовує міліція. Малюки ж поки будуть у реабілітаційному центрі.