Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 вересня 2013, 11:35 Інше
Новий крок у боротьбі з педофілами зробили у США
Новий крок у боротьбі з педофілами зробили у США

Мобільний додаток для боротьби з педофілами розробили у США. Тепер поліція дізнаватиметься про сексуальні злочини над дітьми швидше. А американці знатимуть усіх збоченців на обличчя.

Міграційна й митна поліція США випустила мобільний додаток для смартфонів, який допоможе боротися з педофілами. Розробка створена для батьків і небайдужих громадян. Їх хочуть залучати до співпраці з поліцією в розшуку тих, хто скоює злочини проти малюків і підлітків. Американські правоохоронці підрахували - щомісяця вони отримують на гарячій лінії понад 15 тисяч наведень на злочинців, які виробляють дитячу порнографію. Щоб повідомити про підозрілих осіб ще швидше - поліція радить пильним "янкі" користуватися ось таким додатком. Це Оperation Predator, що в перекладі означає "Операція Хижак".

Нестор Іглесіас, агент міграційної і митної поліції США:

- Це буде нова зброя, що допоможе нам запроторювати поганих хлопців за грати. Тут використані лише новітні технології.

Додаток "Предейтор" -  безкоштовний і має простий і зручний інтерфейс. Користувачі можуть надіслати повідомлення про свої підозри на електронну пошту або зателефонувати. Також вони мають змогу отримати повний список засуджених за сексуальні злочини проти дітей.

Тайша Аноскі, мати:

- Мене дуже турбують ці проблеми. У мене маленька донька, а тут скоюють багато злочинів проти дітей. Тож гадаю - потрібно мати такий додаток.

Батьки малюків також отримуватимуть новини про останні арешти педофілів у США. А якщо в районі, де вони мешкають, оголосять у розшук підозрюваного, дорослі одразу ж одержать про це повідомлення від поліції.

Рікі Фернандес, батько:

- Я гадаю, це здорово, що новий додаток доступний для всіх громадян. Адже треба підтримувати й розвивати всі засоби, які допомогають захистити наших дітей від злочинців.

Поки що Predator можна завантажувати лише у пристрої Apple, а вже найближчими місяцями його обіцяють адаптувати для всіх аndroid-пристроїв.