Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 вересня 2013, 00:07 Інше
Кияни проти сусідства з нелегальними хостелами
Кияни проти сусідства з нелегальними хостелами

Небезпечні сусіди. Внаслідок бійки між мешканцями столичної багатоповерхівки та орендарями хостелу на лікарняних ліжках опинилися четверо містян. Люди в розпачі, адже як боротися з небажаними сусідами - не знають. 

Нелегальні гуртожитки у звичайних квартирах набувають у Києві популярності. Оголошень в інтернеті - просто безліч. У дво- три- та чотирикімнатних квартирах одночасно туляться до півсотні людей. Бажаючих винаймати ліжко-місце за 600-700 гривень на місяць не бракує. Та мешканці будинків зазвичай проти такого сусідства.

Павло, мешканець м. Києва:

- Люди, которые там присутствуют - это и алкоголики, и какие-то криминальные представители, наркоманы. Постоянно какие-то скандалы, драки, порушення громадського порядку и жильцы очень от этого страдают.

- Мы не чувствуем себя в безопасности. Они ночью выламывают двери, они очень сильно загрязняют наш подъезд. Каждый ведет себя как хочет и может, совершенно не считаясь с нами, жильцами.

Прибиральник:

- Батареї кофе пообливані, стіни пообливані і на балконі, там де общий балкон, недокурки понакидані, понаригано, ну всього було, бутилки валялися. Ліфт визивають не рукою, а ногою.

Мешканцям багатоповерхівки на вулиці Чавдар 14 урвався терпець: вирішили просто не пускати до хостела нову партію прийшлих.

Павло, мешканець м. Києва:

- Около получаса шел разговор, потом подбежало 3 неизвестных молодых человека спортивного телосложения. Очень резко напали на наших ребят, вот это все в этом коридорчике происходило. Нанесли травмы, разбили головы. Было много крови, синяки, ссадины, возможно, сотрясение мозга.

Знімальна група Свідка прямує до сумнозвісної комуналки у 31-й квартирі. Двері там не відчиняють. Натомість у іншому хостелі, в тому таки будинку, від журналістів не ховаються. Світлана - комендант гуртожитку в 113-й квартирі. Переконує - її підопічні до бійки жодного відношення не мають.

Світлана, комендант хостелу:

- Я стараюсь, чтобы у меня контингент был такой, интелигентный. У меня и врач живет. У меня ни драк, ни скандалов, у меня очень тихо в квартире. 11 часов - у меня уже люди спят. У меня пьянка запрещена полностью.

Та мешканці будинку категорично не бажають сусідства з комуналками. З приводу інциденту люди поскаржилися до міліції.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РУ міліції м. Києва:

- Дану подію занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст 296 кримінального кодексу - хуліганство. Зараз розпочате розслідування.

Юристи переконують - боротися з нелегальними хостелами можливо.

Григорій Лопатін, правознавець:

- Якщо вони, наприклад, порушують громадський порядок у своїй квартирі, зрозуміло, що треба звертатися обов'язково до правоохоронних органів шляхом звертання письмово або за телефоном 102. Якщо досить гучно включений телевізор або гучно спілкуються люди, в такому разі треба звертатися до районного відділу санітарно-епідемологічної з метою замірювання цих шумів. В разі, якщо рівень шуму перевищує встановлений рівень, треба вносити припис і зупиняти дані протиправні дії.

Крім міліції та СЕС, правники радять звертатися до прокуратури. Можна залучити й податківців, адже утримувачі хостелів навряд чи сплачують відрахування з нелегального бізнесу.