Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 вересня 2013, 23:12 Інше
Постраждалі від вибуху у Луганську досі без житла
Постраждалі від вибуху у Луганську досі без житла

Із луганської лікарні виписали 83-річну бабусю - останню пацієнтку з тих, що постраждали внаслідок вибуху в житловому будинку. Стався він місяць тому в багатоповерхівці: загинули двоє людей, постраждали 28. Вцілілі ж мешканці аварійного під'їзду досі не можуть повернутися до власних квартир. Будівельники обіцяють відновити помешкання до Нового року.

Володимир разом із дружиною та 11-річним сином мешкав ось у цьому під'їзді на вулиці Шевченка. Тут у сім'ї чотирикімнатна квартира. Після вибуху їх оселили в гуртожитку. Чоловік пожив там кілька днів і виїхав. Каже - такі умови не для нього. Санвузол спільний, води в душі то немає, то лише холодна тече.

Андрій Доценко, постраждалий:

- После взырва ребенка увез на  дачу к маме. Жена у сестры. Три дня в машине прожил, то в машине переночую, то у друга.

Фахівці вже точно знають, що вибухівки всередині будинку не було. Рвонув газ. Чому - ще з'ясовують.

Ольга Дяченко, в.о. керівника відділу прокуратури Луганської області:

- У ході судового розслідування допрошено більше 120 свідків та 124 постраждалих. Призначено 50 експертиз. Найбільш вирогідною залищається версія про вибух газо-повітряної суміші.

Загалом виселили мешканців 72 квартир. Усередину міліціянти пускають лише з паспортами. Там врешті почали ремонтні роботи. Бригада з 12 робітників укріплює тримальні стіни. Більше поки що працювати не може - через загрозу обвалу. Андрія і його сусідів обіцяють заселити за два-три тижні.

Маноліс Пілавов, перший заступник Луганського міського голови:

- До начала отопительного сезона половина здания будет сдана, до начала отпительного сезона. Вторая половина до Новго года - там, где был взрыв.

З держбюджету на ліквідацію наслідків аварії надали 17 мільйонів гривень. Гроші мають надійти в Луганськ до кінця тижня. Постраждалі родини вже отримали перші компенсації. В середньому - по 15-20 тисяч. Люди сподіваються, що слідство знайде винуватця вибуху, який відшкодує всі втрати.