Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 вересня 2013, 23:39 Інше
"Фанати" без перешкод захватили чужі місця на матчі "Україна - Англія"
"Фанати" без перешкод захватили чужі місця на матчі "Україна - Англія"

Футбол закінчився, втім неприємний осад залишився. Частина глядачів матчу національних збірних України та Англії не змогла сісти на свої місця на стадіоні. Бо на них розташувалися молоді люди, що називали себе фанатами. Служба безпеки арени та стюарти нічого вдіяти не змогли.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Невдоволення службою безпеки Олімпійського лунають уже не вперше. Якщо раніше вболівальники скаржилися на штовханину біля зачинених воріт, то тепер секьюріті не змогли навести лад на трибунах.

Отаким забитим 52-й сектор був під час матчу Україна-Англія. Людей значно більше, ніж місць. Бо молодь, що заполонила ряди, квитків на них не мала.

Ярослава Шумик, спортивна журналістка:

- Коли я намагалась дістатися свого сектора, проходи були забиті людьми, там те місце, куди я б могла подивитися, який там ряд, коли я протиснулась до першого ряду, я побачила, що весь перший ряд зайнятий, і моє місце, тому що люди просто стоять. Хлопці тінейджерського віку весь перший ряд зайняли.

Вони пояснили, що фанати, і тому мають бути разом. Саме тут. Ярослава - спортивна журналістка, втім на футболі була як глядач. Тож аби пробитися на своє місце, звернулася спочатку до стюартів, а потім до служби безпеки стадіону.

Ярослава Шумик, спортивна журналістка:

- Я кажу: хлопці, ви тут всі, там люди стоять на моєму місці. Вони кажуть: та ми уже там били, ми нічого не можем сдєлать. Мені так само представник секьюріті говорив: я сейчас нічего не сдєлаю, я про себе думаю: чому ти ж зараз тільки сюди з'явився, вони ж не з'явилися в одну секунду, вони сходились туди добру годину часу.

Ситуацію на стадіоні дівчина зафільмувала мобільним, що викликало гнів охоронця.

- Е, телефон викину…

- Я представник преси…

Людей, котрі не змогли потрапити на свої місця, було чимало. Адже у сектор пускали всіх, не перевіряючи квитків. Не проганяли стюарти й глядачів із проходів. Хоча в правилах поведінки на стадіоні чітко написано: стояти навіть біля свого місця заборонено. Втім на цьому матчі жодні заборони чомусь не діяли. Чому - ми запитали в керівництва НСК Олімпійського. Нам відповіли наступне:

- Серед уболівальників була велика кількість представників ультрас-шанувальників збірної з різних міст України, які традиційно підтримують свою команду стоячи. Це деякою мірою могло спричинити дискомфорт іншим гостям. Але трибуни стадіону спроектовані таким чином (кут нахилу), що навіть у ситуації стояння на трибуні одних уболівальників інші також мають добрий огляд поля.

Обов'язком же стюардів і охорони, кажуть на НСК, є, з-поміж іншого, роз'яснювальна робота з уболівальниками. Вони можуть робити зауваження в разі недотримання порядку, але не мають права застосовувати силу й виводити людину з трибун, яка не порушує правил безпеки. Тобто стояти у проході та бути на чужому місці керівники Олімпійського порушенням правил, зазначених на їхньому ж сайті, не вважають.