Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 вересня 2013, 00:23 Інше
У черкаських багатоповерхівках вимкнули ліфти
У черкаських багатоповерхівках вимкнули ліфти

Багатоповерхівки без ліфтів. У черкаському мікрорайоні Митниці підіймачі не працюють у двох десятках під'їздів. Комунальники кажуть: збіг термін експлуатації, потрібно робити капремонт. Втім, вже більше двох місяців мешканцям доводиться ходити вгору і вниз пішки.

- Опять не работает, опять, Мишка, пешком пойдем?

Прогулянки з сином для Наталі перетворилися на виснажливі спортивні тренування. Вже два місяці до своєї квартири з дитиною на руках вона добирається східцями.

Наталія, мешканка м. Черкас:

- Спускатся-подниматся невозможно каждый день, плюс еще коляска с 8 этажа, это очень тяжело. Не каждый здоровый мужик сможет таскать ее, а я маленькая хрупкая девушка, мне очень тяжело, честно.

Ліфт у будинку на Героїв Сталінграда вимкнули, бо його треба ремонтувати. Термін експлуатації кабіни сплив - кажуть комунальники. Обіцяли запустити підіймача за два тижні, втім і досі мешканці будинку ходять пішки.

Олена, мешканка м. Черкас:

- Ждали, ждали, через 2 недели я начала интересоватся, что нам делать дальше, главный инженер сказала - все на контроле, два раза была на приеме в горисполкоме, сказали - все задействованы, все на контроле, через две недели лифт будет работать, и до сих пор не работает.

Документація на ліфти в підприємстві Електромонтаж, а ключі від машинних блоків у службі утримання будинків. Там кажуть - не можуть дозволити підрядникам ремонтувати, бо в тих збігли терміни дозволу на такі роботи. Виконавці запевняють - готові розпочати хоч сьогодні.

Людмила Бордунос, юрист підприємства з обслуговування ліфтів:

- Ми закупили всі необхідні матеріали для ремонту, залучили субпідрядника для проведення робіт, ми готові продовжити ремонт ліфтів.

Матеріали є, гроші на капітальний ремонт підіймачів також передбачені. Втім, потішити мешканців будинку можуть поки що хіба обіцянками.

Ігор Работенко, керівник служби утримання будинків Митницького району м. Черкас:

- Я практически уверен и надеюсь, что в сентябре приступят к работе, и учитывая скорость работы 5 лифтов в 2 недели я надеюсь, что те 13 лифтов уже будут отремонтированы.

До цього ж часу жителям під'їздів, де вимкнено ліфти, доведеться здійснювати марафонське сходження  до власних осель.