Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 вересня 2013, 22:31 Інше
У Луганську мати-зозуля підкинула дитину до гуртожитку
У Луганську мати-зозуля підкинула дитину до гуртожитку

Жінка покинула свого однорічного сина. Пригода сталася в Луганську, в студентському гуртожитку. Мати зайшла разом із хлопчиком у візку, сказала - за 10 хвилин його забере батько, а сама накивала п'ятами. Коли навіть за годину по дитину ніхто не прибув, спантеличена вахтерка викликала міліціянтів і лікарів.

Дмитро - студент третього курсу луганського вишу й мешкає в гуртожитку. Хлопець розповідає - щойно повернувся з навчання, через відкриті вікна кімнати почув дитячий плач. Визирнув у вікно й побачив, як жінка коло візка гамселить дитину. Юнак почав кричати, щоб припинила. Незнайома завмерла на мить - а потім взялася до малюка з новою силою.

Дмитро Ковальов, свідок:

- Слышу - она обратно его трепет, бьет. Малыша, да. Я вышел - ее уже не было, она дальше ушла в сторону дороги.

Поблукавши біля студентського гуртожитку з півгодини, жінка таки наважилася зайти всередину. Наблизилася до вахтерки, кинула візка з хлопчиком і зі словами: через 10 хвилин його забере батько - зникла.

Працівники гуртожитку не дочекалися ані батька, ані матері. Тож викликали міліцію та швидку. Медики негайно доправили малого в лікарню.

Людмила Гвариш, лікар Луганської дитячої лікарні № 3:

- Уже двое суток он у нас находится. Уже мы привыкли к нему. Уже кто его Вася называет, кто Майкл. Акты милиции принесли о доставке. Ни имени, ни фамилии мы не знаем его.

У лікарні на тілі хлопчини виявили застарілі опіки. Медики припускають, що вони від цигарок. Імовірно, мати гасила об дитину недопалки. Малого вже ідентифікували. Знають правоохоронці і його матір.

Катерина Плотникова, керівник відділу Жовтневого РВ міліції м. Луганська:

- Зовут мальчика Стивен. Родился он 17 сентября 2012 года. Личность матери установлена, однако ее местонахождение сейчас устанавливается.

Матір-зозулю вже шукають. Їй 25-ть, ніде не працює і полюбляє випити. Ймовірний батько дитини - студент-чужоземець. Кажуть, він хоч і не визнавав свого батьківства, допомагав жінці грішми. А коли припинив платити, мати вирішила віддати дитину таткові на виховання. Тепер горе-ненька відповідатиме за те, що покинула маля. Крім реального терміну за гратами, зозулі загрожує позбавлення материнських прав. Стівена ж віддадуть до дитячого будинку.