Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 серпня 2013, 11:45 Інше
Близькі люди допоможуть подолати осінню хандру
Близькі люди допоможуть подолати осінню хандру

Поганий настрій, дратівливість, і втома. За останній тиждень українців, котрі звернулися по допомогу до лікарів, побільшало. А все - через раптову негоду. Геть не літні прохолода і сльота додали суму і проблем.

- Кошмар!

Катерина днями повернулася з курорту. Столична прохолода - не тішить.

Катерина, мешканка м. Києва:

- Я только приехала из Крыма на прошлой неделе, там жара, и люди купаются, загорают. А здесь уже осень. Все планы портит, не знаешь, как одеться.

Та свій антидепресант знайшла.

- Я ем шоколад.

А ось Анастасія щаслива. На таку погоду чекала нетерпляче.

Анастасія, мешканка м. Києва:

- Приходишь с работы, под одеялко, теплый чай, и жизнь - прекрасна. Я люблю такую погоду. Никак не влияет: ни смена погоды, ни смена времени. Никак. Главное - это хорошее настроение.

Ще й незабаром настане улюблена пора.

- Люблю, и снег люблю, поэтому я уже жду зиму, и я рада, что уже похолодает.

Та не всі українці були готові до різкої зміни погоди. Лікарі зізнаються: пацієнтів побільшало, переважно з хронічними захворюваннями.

Валерія Воробйова, лікар кардіолог:

- У людей, страдающих хронической патологией, нарушены адаптационные механизмы, и поэтому это может проявиться в виде обострения любого из заболеваний. В такие дни не нужно брать на себя повышенных обязательств. Избегать стрессовых ситуаций, физических нагрузок, стараться не переохлаждаться, потому что переохлаждение может вызывать спазм и спровоцировать кризы.

Продовж трьох днів, а саме стільки триває адаптаційний період, медики радять не вживати алкоголю й не курити. А психологи зазначають: врятуватися від поганого настрою допоможуть контрастний душ вранці й посиденьки з друзями ввечері.

Тетяна Карпань, психолог:

- Улыбнуться - первая рекомендация, и вызвать состояние внутренней улыбки. Можно добавить ярких красок в свою жизнь, это может быть элементы одежды яркой, для женщин это - маникюр, шарф, все, что радует тебя.

Прогнози ж синоптиків невтішні. Осіння дощова погода ще стоятиме в Україні. Температура найближчими днями коливатиметься від 13 до 19 градусів тепла.

Євгенія Галицька, синоптик Укргідрометцентру:

- Наступного тижня очікується дощова погода на території України, у звязку з приходженням холодного фронту з північного заходу. Температура не зміниться, лише ми можемо очікувати потепління 8,9 вересня.

Тож головна пігулка проти негараздів, як кажуть психологи - рідні й кохані люди.

- Не оставаться наедине с собой и со своими грустными мыслями.