Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 серпня 2013, 23:14 Інше
Українські богатирі встановили два світових рекорди
Українські богатирі встановили два світових рекорди

Справжнє видовище влаштували українські богатирі на День Незалежності в Києві. Перед очима в сотень глядачів столичної Троєщини дужаки з федерації стронгменів намагалися встановити одразу 2 рекорди: підняти 120-кілограмову гантелю та зсунути з місця три автовози, завважки 68 тон.

На свято незалежності найсильніші українці кинули виклик киянам. Будь-хто міг позмагатися з велетнями. Охочих виявилося чимало. Володимир зміг довести, що вправляється з гирею не гірше за богатирів.

Володимир, мешканець м. Києва:

- Раніше займалися гирьовим спортом?

- Так, сам для себе.

- А вдома займаєтесь?

- Нє, нема часу.

- А звідки така сила?

- А я як вчився, там займався для себе в спортзалі.

А ось відірвати від землі 850-кілограмову автівку поодинці звичайні кияни не змогли. Подолали неабияку вагу втрьох.

Надихнути учасників змагань до рекордів стронгмени вирішили в оригінальний спосіб. Замість заліза завантажили спортивне знаряддя дівчатами.

Реальну конкуренцію богатирям зміг скласти ось цей хлопчина. 100-кілограмового лантуха парубок переносить швидше за всіх. Таємниця його сили доволі проста.

Антон, учасник змагань:

- Не пю, веду більш такий здоровий спосіб життя. Я - хлопець з села, я цього не стісняюсь. Таке от життя у нас сільське, здорове.

І ось настав час встановити перший з рекордів. Вага цієї гантелі - 120 кілограмів. Після розминки досягнення піддається з першої спроби.

Володимир Рекша, стронгмен:

- Мені це вдалося. Гантеля в 120 кг. підкорена. І скажу більше, що в світі більше 120 кг ніхто не піднімав.

Емоції глядачів зашкалюють. Атлети готуються до головної події цього дня. П’ятеро богатирів проти шістдесяти восьми тон заліза.

Надлюдські зусилля стронгменів увінчалися ще одним світовим рекордом.

Ігор Підчібій, представник Книги рекордів України:

- 5 атлетов сдвинули колонну автовозов, состоящую из 3 автовозов, общим весом 68 тонн 400 кг. Эта колонна была сдвинута на 42 метра за 56 секунд. У меня такое впечатление было, что ребята могли дотянуть эту колонну и до Крещатика.

- Все супер. Все получилось, как хотели. Даже лучше.

Та на досягнутому українські котигорошки не зупиняться. Наступна мета - зсунути з місця 300-тонного кар’єрного самоскида.

Володимир Рекша, стронгмен:

- Це - ще більший автомобіль, якого ще немає в Європі, і планують його завезти в Україну вперше. Він тільки в Америці є, і ми спробуємо.