Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 серпня 2013, 12:04 Інше
Атлети перевірять свої сили 24 серпня на Троєщині
Атлети перевірять свої сили 24 серпня на Троєщині

Зрушити з місця 68 тон: 6 українських атлетів спробують встановити новий світовий рекорд. Спортивна подія відбудеться на столичній Троєщині з нагоди святкування Дня Незалежності.

Тренажерна зала для цих чоловіків - чи не друга домівка. Найсильніші люди України на тренування не ходять, поруч з кількасоткілограмовими знаряддями фактично живуть.

Михайло Ковальчук, атлет:

- Яка вага цього снаряда?

- 120.

- А у вас яка вага?

- 125.

- Скільки разів можете пожати?

- Ну, максимально було 5.

Цю металеву колоду дужаки підіймають без особливих зусиль. Та то на перший погляд. Потрібні неабияка сила й техніка.

- Треба просто: на себе, руки постійно підтягуєш.

У кожного з богатирів свої вподобання у виборі знаряддя на змаганнях.

Сергій Пономарьов, атлет:

- Я люблю шар, атлассстоун называется, прогулка фермера, чемоданы, так называемые, тоже неплохо получается. Покрышка ничего.

Команда наших котигорошків вже не раз доводила, українці - одні з найсильніших людей на планеті. Чого лише варте досягнення, коли 8 дужаків протягли на кілька метрів 258-тонного кар`єрного самоскида. І на досягнутому не зупиняються. У Києві атлети спробують встановити новий рекорд. На власні очі це можна буде побачити в День Незалежності, на столичній Троєщині.

Сергій Пономарьов, атлет:

- Будем тянуть 3 грузовика, которые перевозят машины. По 8 машин в каждом грузовике будет. Общий тоннаж - 68 тонн. Я уверен, мы это сделаем.

Буде і спроба побити особистий рекорд.

Сергій Конюшок президент федерації стронгмену:

- Хоче встановити Володимир Рекша у справі Дамбл - це підняття однієї циркової гантелі над головою однією рукою на максимальну вагу.

Не лише дивитимуться на шоу глядачі. Будь-хто з уболівальників зможе кинути виклик одному з силачів.

Сергій Конюшок президент федерації стронгмену:

- Звичайні перехожі і глядачі спортивного спрямування можуть позмагатись на полегшеному інвентарі з нашими богатирями, які будуть робити справжні ваги. Валізи будуть важити 140 кілограм, а глядач буде змагатись з Віктором Юрченком із вагою 60 кг кожна валіза, і ми подивимось, хто буде найкращий, хто кого переможе.