Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 серпня 2013, 10:28 Інше
Лісогор у Ліберії вплутався у брудну справу
Лісогор у Ліберії вплутався у брудну справу

Проти багаторазового чемпіона світу з плавання Олега Лісогора таки порушили кримінальну справу в Ліберії. Це підтвердив речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс. Сам плавець вважає, що ні в чому не винен.

Відомого українського спортсмена звинувачують у викраденні людини. Про це пише ліберійська газета "Герітедж". Видання стверджує, що чемпіон світу з плавання Олег Лісогор спільно зі бізнесменом Миколою Чернишовим викрали свого земляка Івана Сліпченка. Чоловіка більше тижня тримали в полоні, і в неволі він написав кров'ю на вікні готелю "Подзвоніть до поліції". І так врятувався. Лісогор дійсно перебуває в Ліберії. Його колеги зі спорту стверджують - робити в Україні плавцеві було нічого.

Руслан Свірін, екс-секретар федерації з плавання України:

- Після олімпіади в Пекіні, коли Олег фактично завершив кар'єру, він балотувався на головного тренера збірної України з плавання. В цьому олімпійському циклі Олег претендував на державного тренера збірної України, але після того, як стало зрозуміло, що він не досягне своєї мети, ну що залишається робити красивому кремезному хлопцю, чемпіону з психологією переможця? Іти працювати з дітьми за 1500 гривень?

Утім, поїхав до Ліберії Олег Лісогор не по спортивні здобутки.

Руслан Свірін, екс-секретар федерації з плавання України:

- Привід був перший раз, коли він їхав в Африку вчити африканських дітей плаванню, але мені здається, що це був віртуальний проект. Справжній мотив був цей гральний бізнес, який там в Ліберії приносить великий прибуток.

Сам Олег Лісогор сьогоднішні події вважає абсурдними. Свій арешт заперечує і стверджує, що його бізнес-партнер Микола Чернишов взагалі не в Ліберії.

Олег Лісогор, чемпіон світу з плавання:

- Я на волі, в мене все гаразд і зараз у країні Ліберії намагаюсь владнати конфлікт через непорозуміння, або назвемо його мовним бар'єром між українською та англійською мовами. Тим паче, Микола Чернишов вже давно не в Ліберії.

Згодом Олег Лісогор повідомив українське міністерство закордонних справ, що проблеми з африканською поліцією в нього таки є.

Євген Перебийніс,  директор Департаменту інформаційної політики МЗС:

- Відбулася додаткова розмова нашого представника посольства з паном Лісогором, який на разі підтвердив факт порушення проти нього місцевими компетентними органами справи за підозрою в утримуванні громадянина України в Монровії.

Утім визнавати вину плавець наміру не має.

Євген Перебийніс,  директор Департаменту інформаційної політики МЗС:

- Пан Лісогор, за його словами, забезпечений адвокатом та спростовує висунуті обвинувачення, які ґрунтуються на поширюваній громадянином Сліпченком інформації. На даний час пан Лісогор перебуває у своєму помешканні в Ліберії. За попередньою інформацією, громадянин Сліпченко затримувався поліцією у зв'язку з підозрою у здійсненні фінансових махінацій.

Колишній секретар федерації плавання України переконаний, Олег не міг тримати в полоні людину, а проблеми в нього почалися через гральний бізнес.

Руслан Свірін, екс-секретар федерації з плавання України:

- Сам Лісогор він, я думаю, що він не здатний на таке. І в соціальних мережах він же розповсюдив інформацію, що зі мною все нормально, просто були деякі непорозуміння. Якщо чемпіон з доброю репутацією, з титулами, навколо нього дійсно можуть бути якісь підстави. Це теж не виключення, я так вважаю. А потім все ж таки бізнес, тим більше гральний бізнес - це така трошки брудна справа.

Водночас офіційної інформації про цю справу Ліберія українським дипломатам ще не надала.