Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 серпня 2013, 00:13 Інше
У Львові перевізник кинув напризволяще 50 пасажирів міжнародного рейсу
У Львові перевізник кинув напризволяще 50 пасажирів міжнародного рейсу

П'ятдесят пасажирів рейсового автобуса, який прямував із Кіровограда в німецьке місто Трієр, добу просиділи на автостанції у Львові. Спочатку транспорт захопили подорожні, котрим продали квитки на ненаявні місця. Розлючені люди зчинили бійку й відібрали у водіїв ключі від запалювання. А згодом, коли проблему владнали, поламався автобус. Пасажири обурені: адже фірма-перевізниця нічого не зробила, щоб допомогти їм.

П'ятдесят пасажирів із дітьми вже добу живуть на автовокзалі. У тридцятиградусну спеку тупцюють біля автобуса. Вода, їжа, туалет - власним коштом. А помитися - це взагалі розкіш. Люди нарікають на компанію-перевізницю - вона кинула їх напризволяще.

Інна Упенн, пасажирка:

- Щас я отдала последние два гривня, вот была с моей дочкой, там мы помылися и сходили в туалет. Больше у нас денег нет. Осталось буквально немного хлеба и воды. И все.

Ганна Святодухова, пасажирка:

- Головне, що сам директор компанії не робить жодного кроку назустріч. Нікому не надано ані крапельки води, в автобусі є маленькі діти, 2, 3, 4 роки, сім років, 10 років. Діти не мають ані води, ані їжі, тому що в принципі сьогодні всі вже мали бути вдома.

Проблеми почалися вчора по обіді - рейсовий автобус Кіровоград-Трієр заїхав на автостанцію у Львові. Тут мали сісти одинадцятеро пасажирів із квитками. Та для вісьмох забракло місць. Люди, котрі заплатили по сімдесят єврів за мандрівку, зчинили бійку і не пустили транспорт у дорогу. Після шести годин суперечок і шарпанини подорожні скинулися і придбали невдахам квитки на інші рейси.

Любов Палюк, пасажирка:

- Пасажири самі зібрали по 5 євро цим людям і посадили ввечері людей. Далі, видно було, що автобус старий.

Пасажири не довго раділи - коли транспорт виїжджав з автостанції - зламався.

Ганна Святодухова, пасажирка:

- Зараз реально люди домовляються, за свої кошти шукають інший автобус. Для того, щоб заплатити свої кошти - по 100 євро з людини. Це вже набагато дорожче, аніж коштує сам білет. 

Адміністрація автовокзалу намагалася якось допомогти жертвам обставин. Та каже - її можливості обмежені.

Петро Білуха, керівник автовокзалу:

- Тут з додатковим автобусом наразі може зарадити тільки фірма-перевізник. 

- А в побутових питаннях ви можете якось допомогти?

- В побутових питаннях - обов'язково! Будь-які звернення відреагуємо.

Поспілкуватися з керівництвом київської фірми Караван-Плюс, яка організовувала рейс, журналістам Свідка не вдалося. Зі слів офісних працівників - очільниця дуже заклопотана десь поза робочим кабінетом. Тим часом адміністрація львівського автовокзалу знайшла справного автобуса, який вже повіз виснажених мандрівників на захід. Їх висадять у першому ж місті після перетину польсько-німецького кордону.