Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 серпня 2013, 23:47 Інше
У Львові жорстоко труять собак
У Львові жорстоко труять собак

Страхіття на вулицях Львова. Там у страшних муках конають собаки. Невідомі живолупи розкидують у парках та житлових зонах отруту, від якої пси в конвульсіях агонізують годинами.

Оце аматорське відео зняли мешканці спального району Львова. Вранці вони прокинулися від страшного виття тварин. Пси вмирали чотири години.

Ольга Андрійчук, свідок:

- Собаки так верещали, так якби їх переїхала машина. Одна собака билася головою, аж розбила собі голову, а другу так перекрутило, і то на очах у всіх.

Тутешніх чотирилапих люди любили й підгодовували. А оцей білий пес був місцевим героєм. Кілька років тому від знайшов на смітнику немовля. Притяг його до сторожа лікарні й охороняв крихітку, поки приїхала міліція.

Богдан Солтис, свідок:

- Пси нікого не чіпали. Так, вони були великих розмірів. Але, наприклад, одного з них знали всі в районі. То був так званий Барсік.

Барсик та ще троє собак - останні жертви невідомих садистів. Впродовж останніх двох років у Львові сконали десятки псів. Ось на цьому відео річної давнини тіла тварин після масового винищення. Усіх отруїли ізоніазидом. Це протитуберкульозний препарат, до якого чутливі чотирилапі. Саме від нього вони й мруть у сташних муках.

Юрій Микитюк, віце-президент Західноукраїнського товариства захисту тварин:

- По ознаках, як агонія відбувалася: собака бігала перезбуджена, ну, скоріш, ізоніазид той знаменитий. Препарат догхантерський.

Захисник тварин припускає - систематично нищать псів у місті саме доггантери.

СЛАЙД:

- За матеріалами Вікіпедії: Догхантери - так звані "мисливці за собаками". Волонтери, які винищують безпритульних псів. Декларують, що в такий спосіб убезпечують містян від нападів і покусань. Методи: відстрілювання та отруєння. Фото й відео своїх дій викладають в Інтернеті.

У міліції причетність живолупів до актів садизму у Львові не підтверджують. Але й не спростовують. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження ще торік. Кажуть, робили обшуки, та марно.

Микола Дикунський, заступника керівника Львівського МУ міліції:

- Якщо би дали позитивний результат обшука, якщо би знайшли речовину, якою отруювали, так, раз. Були би очевидці - два. Зафіксували би камери спостереження - три. Так, то має бути певна доказова база. Якщо цього немає.

За інформацією міліції, за останні два роки в місті отруїли 15 собак. Проте захисники тварин твердять: жертв садистів значно більше. Жертвами живолупів стали й домашні пси. Власники просто не звертаються із заявами до міліції.