Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 липня 2013, 00:10 Інше
У Нікополі міліція стріляла по мирному громадянину, переплутавши його з крадієм
У Нікополі міліція стріляла по мирному громадянину, переплутавши його з крадієм

Скандал на Дніпропетровщині. В Нікополі двоє співробітників транспортної міліції скоїли збройний напад на кермувальника ВАЗівки. Нападники були у штатському, вони кілька разів вистрілили в лобове скло, але наляканому водієві вдалося втекти. Нині ж міліціянтів виправдовують їхні керівники: мовляв, підлеглі переплутали молодика зі злочинцем.

Сергій Глущенко працює електромеханіком на станції Нікопіль. О третій ночі, а саме в цей час починається чергування чоловіка, його Жигулями привіз син.

Сергій Глущенко, батько постраждалого:

- Отвёз, тут буквально только развернулся, сумку взял, ушёл, и он уехал. Потом, пока я там свою работу делал, выключения на работе. Иду на место производства работ, мне путейцы говорят: То не твоя машина там стоит?

За півкілометра на парубка напали. Двоє озброєних чоловіків у штатському наказали водієві зупинитися.

Олександр Кавунов, постраждалий:

- Один выскочил отсюда, а другой оттуда, и оба направили вот так оружие - пистолеты.

- И что кричали?

- Стоять, сука, кричали мне.

Злякавшись, 22-річний Олександр натиснув на газ і спробував втекти. За мить один з нападників упав на капота й почав стріляти.

Олександр Кавунов, постраждалий:

- Произошло два выстрела. Я был в шоковом состоянии из-за этих двух выстрелов и врезался в столб. От испуга выбежал с машины и добежал аж до заправки "Сентоза", чтобы позвонить в милицию.

Оперативники з міськвідділу приїхали за кілька хвилин. Коли ж затримали нападників, з'ясували - це колеги з транспортної міліції. На Придніпровській залізниці виправдовуються - то був не напад, а затримання крадія. Напередодні, мовляв, на цій ділянці дороги зняли 180 метрів колій. Оперативники вирішили влаштувати засідку, адже була інформація, що злодії повернуться. У транспортній міліції переконують - підлеглі діяли згідно з інструкціями й закону не порушили. Тож в усьому звинувачують водія ВАЗівки.

Анатолій Ткач, керівник відділу УМВС України на Придніпровській залізниці, телефоном:

- Там есть туннель. Видят свет фар, едет машина. Два сотрудника выходят, показывают удостоверения. Один по левую сторону дороги, другой по правую, и просят остановиться. Значит, водитель объезжает одного сотрудника и ударяет другого сотрудника в колено. Тот падает на капот. Водитель начинает набирать скорость. Милиционер достаёт оружие и, находясь на капоте, передёргивает и стреляет вверх.

Чому ж кулі пробили лобове скло - таємниця. Транспортники запевняють - лише потім з'ясували, що переплутали парубка зі злочинцем. Тепер усі обставини стрілянини вивчає прокуратура. Допитують усіх учасників події.