Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 липня 2013, 23:31 Інше
У селі під Києвом лайно тече просто вулицею
У селі під Києвом лайно тече просто вулицею

У сусідстві з фекаліями. Мешканці кількох вулиць у селищі Димері, що на Київщині, задихаються. Люди скаржаться на нечистоти, які з місцевої каналізації зливають просто в канаву посеред вулиці. Далі лайно пливе до садиб.

На вулиці Революції в селищі Димері - справжнє протистояння: мешканцям тутешніх будинків набридло, що їх вже кілька років труять... фекаліями. Останнім часом ситуація взагалі катастрофічна.

- Полмесяца льют, каждый божий день.

Валерій Микитович, мешканець смт Димера:

- Здесь стоят дома пятиэтажные, с них сливаются все отходы, здесь стоит перекачка, там яма, они должны каждый день выкачивать, и там идет дальше труба за Дымер, там есть ещё один коллектор, они чаще всего не качают и сливают прямо по канаве.

Зливник для дощових вод, в який течуть нечистоти, тягнеться просто через людські подвір'я. Ольга Валентинівна розповідає: лайно не дає їм дихати. Утім, сморід - то лише квіточки.

Ольга Кизян, мешканка смт Димера:

- Когда идут эти нечистоты, у нас залило сад, у нас пропали деревья, яблони, у соседей пропадают деревья, кустарники, малинники. У нас было так залило, что даже плавало по саду, не по канавке. Я астматик, сижу на допингах, окна у нас в доме закрыты, потому что там дышать, там есть нельзя.

Мешканці смердючої вулиці запевняють: куди тільки не зверталися, аби фекалії не текли повз їхні будинки. Селищний голова розводить руками, мовляв - зробили, що могли. Лайно прибрали. Та, бідкається, місцева каналізаційна система стара - ще 1957 року, тож постійно забивається. 

Леонід Кучерявий, Димерський селищний голова:

- Була забита каналізація, ми відіслали туди бригаду, на сьогоднішній день - аварія ліквідована.

- Ви гарантуєте, що це більше не повториться?

- Нє, я не гарантую, я не можу цього гарантувати, що я вибачаюсь, не може цього гарнтувати - ніхто.

А ось директор комунального підприємства запевняє - в яму посеред вулиці нечистот не зливають.

Микола Мохоїд, директор комбінату КП Димерський:

- Це ложь. Ці люди були в мене. Каналізацію забило. А то шо запах пішов - до це да, а то, шо не зливав ніхто, то це я сто процентів вам говорю.

Люди обурені брехнею і бездіяльністю місцевої влади. Кажуть, зразки води зі стоків біля будинків вже віддали до місцевої санстанції. І якщо проблеми зі зливом фекалій чиновники ближчим часом не владнають, мешканці кажуть - зліплять урядникам з лайна кулю. Тоді звертатимуться до суду й вимагатимуть компенсацій.