Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2013, 23:20 Інше
Під Одесою п'яна мати загубила донечку
Під Одесою п'яна мати загубила донечку

Однорічна дівчинка ледве не загинула у вигрібній ямі на Одещині. Пізно ввечері мешканці селища Олександрівки почули дитячий плач. Під заваленим парканом у калюжі, за метр від відкритої ями, виявили брудну крихітку. Її матір-п'яницю знайшли за 4 години. Жінка не тямила, де вона, і не знала, де зараз її донька.

Анжела Попадюк, заступник керівника Іллічівської міської лікарні:

- Масечка маленькая. Иди сюда, моя красавица. Это наша красавица. Теперь она уже умеет улыбаться. Но ей очень хотелось мамы, поэтому мы ее все обнимали, целовали. У нее теперь все есть: и игрушечки, и одета она красиво.

Є й і'мя - Настя. Бо ж за тринадцять місяців мати її навіть не назвала. Зі всіх документів на малу - тільки довідка про народження. Знайшли дівчинку ось тут, біля вигрібної ями. Мешканці селища Олександрівки пізно ввечері почули дитячий плач. Побачили крихітку в калюжі. Рятівники забрали нещасну до себе в будинок, спробували зігріти та заспокоїти.

Вероніка Обущенко, свідок:

- Ребенок был весь мокрый, грязный, воды боялся. Его хотели помыть, а он плакал.

По тому Настю відвезли до лікарні. Водночас правоохоронці почали шукати матір. Виявили її через чотири години. Коли запитали: Де дочкА? -  жінка відповісти не здужала. Єдине, що вдалося з'ясувати: вони з дитиною приїхала на Одещину з-під Миколаєва.

Олександр Луценко, керівник Іллічівського МВ міліції:

- Она была в таком состоянии пьяном, что ответить что-либо не могла. Было установлено, что она приехала к нам за очередным своим возлюбленным. Забрала этого ребенка. Хотя кроме этого, у нее еще есть трое детей.

Старші лишилися з бабусею на Миколаївщині. А ось що буде з маленькою Настею - невідомо. В лікарні малу обстежили. Медики розповіли - дівчинка на кілька місяців відстає в розвитку, але це можна виправити. Просто про неї треба дбати. Поговорити про це з матір'ю Свідкові не вдалося. За останнім місцем її перебування знайшли тільки п'яних чоловіків. Один з них виявився родичем, якого дуже турбує доля... горе-матері.

- Она родила, он ее бросил, ушел и все. И она осталась тут, бедолажка, одна.

До матері Настя невдовзі, певно, й повернеться. У міліції хоч і склали протокол про неналежне виховання дитини, але вирішили дати жінці останній шанс.