Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2013, 23:58 Інше
Невдала спроба втечі засуджених в Одесі
Невдала спроба втечі засуджених в Одесі

Втеча, наче в кіні. Двоє в'язнів стрибнули з десятиметрової стіни виправної колонії в Одесі. Проте, далеко не втекли. З переламами ніг, рук і травмами голови просто з-під огорожі виправної установи під конвоєм молодиків доправили до реанімації.

Відсутність двох засуджених виявили недільного ранку під час перевірки. Водночас зникли молодики 26-ти та 23-х років, які лише місяць як потрапили до установи. Правоохоронці почали прочісувати територію колонії. Нарешті втікачів побачили на даху корпусу, що межує з огорожею 10 метрів заввишки.

Тагир Ахмедов, керівник Південної виправної колонії №51:

- К сожелению, на требование спустится с даха одного из зданий колонии отреагировали отрицательно и пытались совершить попытку к побегу. Оружие не применялось, сотрудник практически поймал их, но они вырвались и прыгнули с забора.

На цьому гонитва скінчилась. Адже втікачі зі зламаними ногами та руками лишилися лежати. Як вижили - невідомо. Під стіною тротуар. Сама огорожа - це три бетоні плити по три метри кожна. А нагорі - ще більше метра колючого дроту. Він мав бути під напругою. Чому молодиків не вдарило струмом - у колонії поки не знають.

Тагир Ахмедов, керівник Південної виправної колонії №51:

- В том месте, где они прыгали, у нас здание находится. Мы сейчас проводим свое расследование, выясняем, как это могло случится, почему случилось.

Генадій Фуртат, прокурор м. Одеси:

- Прокуратурою міста Одеси розпочате кримінальне провадження за статею 367 ч.1 ККУ щодо наявності в діях посадових осіб Південної колонії ознак злочину "халатність".

Тим часом самим засудженим, що перебувають у лікарні, загрожує подовження терміну як мінімум на 5 років. Адже за фактом втечі з місця позбавлення волі розпочате кримінальне провадження.