Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 травня 2013, 22:46 Інше
Загадкове зникнення на Львівщині
Загадкове зникнення на Львівщині

Молода жінка загадково щезла на Львівщині. Міліціянти обійшли всі навколишні ліси і знайшли одяг матері дворічної дитини - аж до білизни, і її обстрижене волосся. Ненька зниклої переконана - доньку викрали й вивезли в рабство. Правоохоронці ж розглядають кілька версій.

Пані Параска постійно носить у сумці фото доньки. Жінка об'їздила вже чимало ворожок - більшість із них, дивлячись на світлини, каже: її Іванка жива. Та тільки де вона? Мати зниклої розповідає - два місяці тому увечері до дочки зателефонував знайомий і попросив вийти.

- Це ті три хлопці, з якими вона була в останній вечір. Що вони приїхали біли дому, забрали її, а назад не привезли. Не повернулася.

У цьому товаристві Іванна начебто була цілу ніч. Пані Параска кілька разів телефонувала їй. Остання розмова була дивна - донька говорила повільно й вимушено.

Параска Лаврик, мати зниклої:

- Шоста година була, то вона вже не говорила так. Її непевно заставили говорити. І вона сказала - мама, не гризіться, я зараз буду вдома. Потім я ще звонила пару раз, але ніхто трубки не піднімав. А за 20 сьома був вже телефон виключений.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом убивства та зникнення. Міліціянти неодноразово обійшли всі навколишні ліси поблизу Новояворівського та селища Шкла - прочісували ретельно, але гарячим слідом нічого не знайшли.

Юрій Моржин, заступник керівника Яворівського РВ міліції:

- Залучено громадськість, внутрішні війська, громадські формування, були перевірені населені пункти і околиці в місцях можливого її перебування.

Лише через місяць після зникнення жінки в лісі біля залізничної колії правоохоронці виявили два мішки з одягом. Пані Параска впізнала речі доньки.

Параска Лаврик, мати зниклої:

- У тому місці лежали вся одежа її. В одному мішку куртка, а в другому мшку решта одежа. І чоботи, і нижнє бельйо. Всьо-всьо, і светер.

А за півкілометра від цього місця правоохоронці знайшли шматок куртки зниклої та обстрижене волосся. За припущеннями матері та міліції, воно Іваннине. Утім, це має ще підтвердити експертиза ДНК, пояснюють у Яворівській прокуратурі. Ці та інші речові докази дали можливість окреслити основні версії.

Роман Шльома, прокурор Яворівського району:

- Основні три версії це: вбивство, самостійне зникнення або при обставинах дорожньо-транспортної пригоди. Третє - це вивезення за межі України.

Правоохоронці перевірили чимало людей, з якими була знайома Іванна. Результатів поки не розголошують. Водночас серед мешканців селища поширюються різні чутки.

Олег Куліш, знайомий зниклої:

- Я не знаю, вона контактувала з дуже багато було як би друзів. Там  і дівчата, і хлопці, а так конкретно. Ну говорять, що її продали, взагалі - то, фактично. А чи то правда.

Поки правоохоронці шукають, пані Параска щодня вигадує легенди для онуки Яни. Дівчинка знай питає, де мама, і засинає лише з її світлиною.

- Де мама? Е-е-е.. Поможіть нам найти маму. Люди, може де ви що бачили. Може, шо, то позвоніть чи на міліцію, чи де. Дівчика каже: Мама. Верніть маму дитині.