Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 травня 2013, 22:09 Інше
У Гідропарку вибірково зносять розважальні заклади
У Гідропарку вибірково зносять розважальні заклади

У Києві вкотре взялися демонтувати ресторани та клуби на берегах Дніпра. В управлінні контролю за благоустроєм зауважують: розташування будь-яких закладів на пляжі незаконне. Тому всіх поступово знесуть. У Гідропарку взялися прибрати клуб із басейном і кав'ярнею.

Цей пляжний клуб працює в Гідропарку вже 4 роки. Красиво облаштована територія з басейном, лежаками та кав'ярнею розташована просто на березі Дніпра. Чиновники з благоустрою кажуть: власники закладу самочинно захопили територію, тому все треба демонтувати.

Вадим Вейлик, керівник управління з контролю за благоустроєм Дніпровського району:

- Міжрайонною екологічною прокуратурою проводилась перевірка, були видані запроси, які видають дозвільні документи у всі інстанції, значить, на цей обєект не видавалось ніким і ніяких дозвільних документів.

Мало того, отримати будь-які дозволи на розташування на березі Дніпра в принципі неможливо. Тож власники закладу одержали припис про знесення пляжного клубу. Демонтування обіцяють почати ось-ось. Доти ж тривають перемовини.

Вадим Вейлик, керівник управління з контролю за благоустроєм Дніпровського району:

- Щас подождем, щоб за підтримки прокурора, підтримки правоохоронних органів почнеться демонтаж. А техніка вже приїхала, да, техніка, як ви бачите, вже єсть. Фактично всьо готово і зараз деякі нюанси, підїзджають інструменти, обладнання.

Втім, представник міжрайонної екологічної прокуратури не їде. Поступово кудись зникають і чиновник з благоустрою та правоохоронці. Власники ж пляжного клубу неочікувано заявляють: усе гаразд, не демонтуватимуть.

Денис Підвальний, директор пляжного клубу:

- Да, на самом деле был выписан припис на снос заведения Бора-Бора, так как мы предоставили все законные документы, на сегодняшний день закон урегулирован, сноситься не будем.

Втім, ще кілька хвилин тому районний урядник казав інше:

Вадим Вейлик, керівник управління конролю за благоустроєм Дніпровського району:

- Є у них якісь шанси тут залишитись, тобто доотримати якісь дозволи, чи вони в принципі тут не мають бути? 

- В принципі пляжні зони екологічно це острів, вони не мають по законодавству, їм ніхто не має права давати дозвіл.

Як власникам клубу вдалося переконати правоохоронців та районний відділ з благоустрою не зносити об'єкт, невідомо. У міжреґіональній екологічній прокуратурі телефоном нас повідомили, що цієї ситуації не коментують. Зауважили лише, що жодних приписів стосовно об'єкта не ухвалювали.

Натомість інший заклад відпочинку в Гідропарку вже демонтують. Таке рішення затвердив Господарський суд. Тож пропрацювавши тут багато років, власники закладу його розбирають.

Віталій Попик, виконавчий директор демонтованої кав'ярні:

- 10 лет назад, когда мы сюда пришли, мы взяли в аренду у "Плеса" часть этой территории, платили честно налоги, это длилось больше 7 лет. Потом по-другому стали трактовать, а может быть, закон переписали, и оказалось, что нам не имели права давать все 7 лет аренду. Пытался я подавать документы в прошлом году, позапрошлом, когда только начались перепитии эти, даже ответа отрицательного не получил до сих пор.